Slot van Male is straks het decor van pop-upbar 't Slot en glamping.
Volledig scherm
Slot van Male is straks het decor van pop-upbar 't Slot en glamping. © RV

“We willen de Bruggelingen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping

BruggeLuxueus kamperen in de bossen en lekker eten en drinken tegenover het grafelijk Slot van Male: dat is tussen 5 augustus en 6 september mogelijk in het ontoegankelijke, historische domein. “We willen vooral de Bruggelingen weer kennis laten maken met deze magische plek", zegt initiatiefneemster Marie-Charlotte Pycke. Boer Olivier uit Diksmuide zorgt er voor de hapjes. 

 1. Groen licht voor laatste stap Nieuw Brugge, maar protest blijft: “Ze bouwen de krotten van de 21ste eeuw”
  PREMIUM
  Brugge

  Groen licht voor laatste stap Nieuw Brugge, maar protest blijft: “Ze bouwen de krotten van de 21ste eeuw”

  Er komen wel degelijk nieuwe appartementen en kantoren bij aan het station van Brugge. Het Erfgoedforum had beroep aangetekend tegen de plannen, omdat het vreest dat de gebouwen zichtbaar zullen zijn vanuit de binnenstad, maar dat werd afgewezen. Nieuw Brugge krijgt zo steeds meer vorm. “Het omvormen van het parkeerdek tot een groen park zal rust bieden in de drukke stationsomgeving”, zegt schepen Franky Demon (CD&V). Al blijven ze bij de erfgoedvereniging pessimistisch.
 2. Leegstaande winkel in B-Park in sneltempo ingericht als test- en vaccinatiecentrum: “Mogelijk moet élke Bruggeling nog eens naar hier komen”
  Brugge

  Leegstaan­de winkel in B-Park in sneltempo ingericht als test- en vaccinatie­cen­trum: “Mogelijk moet élke Bruggeling nog eens naar hier komen”

  Naast interieurzaak LeenBakker in het winkelcentrum B-Park is een leegstaand pand in geen tijd omgevormd tot nieuw Brugs test- en vaccinatiecentrum. Vanaf woensdag kan je daar terecht voor een coronatest, later ook voor vaccinaties. “Oorspronkelijk was dit een soort plan-B, maar het zou best kunnen dat élke Bruggeling hier een herhalingsvaccin zal moeten krijgen", zegt dokter Jan Wynsberghe.