200 bezoekers genieten van uitZOMERlijk in de tuin van het Guido Gezellehuis. Het evenement was geen lang leven beschoren.
Volledig scherm
PREMIUM
200 bezoekers genieten van uitZOMERlijk in de tuin van het Guido Gezellehuis. Het evenement was geen lang leven beschoren. © Michel De Pourcq

Wat nu met de Brugse cultuurhuizen, na de afgelasting van uitZOMERlijk? “Dit is de druppel. En we waren al zo zwaar gestraft”

De cultuursector bloedt. Ook in Brugge, waar gerenommeerde cultuurhuizen oplossingen zoeken voor de vele geschrapte concerten, festivals en evenementen. Nu de stad ook nog eens de stekker uit uitZOMERlijk trok, is de ellende compleet. “Maar we kónden niet anders", verdedigt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V) die beslissing. Intussen plant het Concertgebouw opnieuw optredens met beperkt publiek. “We kunnen niet blijven stilzitten.”

  1. LEKKER LOKAAL. De Zevende Hemel in Brugge: “Buiten eten is aangewezen, maar hier is dat geen straf”
    PREMIUM

    LEKKER LOKAAL. De Zevende Hemel in Brugge: “Buiten eten is aangewezen, maar hier is dat geen straf”

    Net 25 jaar staan Annick en Oleg van restaurant De Zevende Hemel ten dienste van hun klanten op het Brugse Walplein. Zijn ons voorgegaan: voormalig premier Yves Leterme, tv-persoonlijkheid Geena Lisa, acteur Colin Farrell uit ‘In Bruges’ en de Australisch-Brugse artiest Gotye. We gaan na of de gevestigde waarde iets aan kwaliteit heeft ingeboet. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.