De spelers van Cercle Brugge leren reanimeren met een AED-toestel.
Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van Cercle Brugge leren reanimeren met een AED-toestel. © Benny Proot

“Wat Eriksen meemaakte, kan iederéén overkomen”: Cercle Brugge schakelt Rode Kruis in om spelers en trainers te leren reanimeren

Brugge“Eigenlijk zouden alle mensen dit moeten kunnen. Voor hetzelfde geld krijg je een hartstilstand op straat”, stelt Cercle Brugge-doelman Thomas Didillon na afloop van een basiscursus reanimeren. In een lokaal bij de oefenvelden van de Vereniging hebben acht spelers en trainers Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel donderdag de kneepjes geleerd. De eersteklasser nam maandag zélf contact op met het Rode Kruis om snel een opleiding te regelen. Of hoe Christian Eriksen ook bij ons de alarmbellen heeft doen afgaan. 

  1. 10.000 Brugse affiches heeft hij al, en nog is verzamelwoede van Pol (65) niet gestild: “De belangrijkste zijn vaak degene die je nog niet hebt”
    PREMIUM
    Brugge

    10.000 Brugse affiches heeft hij al, en nog is verzamel­woe­de van Pol (65) niet gestild: “De belangrijk­ste zijn vaak degene die je nog niet hebt”

    Van de Meifoor tot de Heilig Bloedprocessie: Pol Martens (65) is de tel wat kwijtgeraakt, maar hij bezit zeker meer dan 10.000 Brugse affiches. “Een kloosterzuster toonde me eens een affiche die ze in een lade had gevonden. Ik was zo blij als een kind, want ik zocht er al 20 jaar naar", vertelt de verzamelaar, die op een blog zijn collectie met de buitenwereld deelt. “Het zou jammer zijn als ze hier alleen stof zouden vergaren.”