Henri Coelembier van Alberto's in de Wollestraat. Wie gek is op het circus komt hier helemaal aan zijn trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Henri Coelembier van Alberto's in de Wollestraat. Wie gek is op het circus komt hier helemaal aan zijn trekken. © Benny Proot

Wat een circus, deze nieuwe speelgoedwinkel in hartje Brugge: “Zoveel leuker dan een zoveelste chocolade- of bierzaak, toch?”

BruggeEen photobooth met grote clownsschoenen, een circustent met lichtjes en vlaggetjes én de origineelste cadeautjes. Zeg niet zomaar winkel tegen Alberto’s, die zaterdag opent. “Hier prikkelen we de verbeeldingskracht van de klanten”, zegt Henri Coelembier (28), die de knotsgekke speelgoedzaak van zijn moeder helemaal inrichtte.

 1. 30 jaar in de worstelring is voldoende voor Brugs ‘fenomeen’ Bernard Vandamme (50): “Voor deze carrière heb ik alles opgegeven: vrienden, werk en relaties”
  PREMIUM
  Brugge

  30 jaar in de worstel­ring is voldoende voor Brugs ‘fenomeen’ Bernard Vandamme (50): “Voor deze carrière heb ik alles opgegeven: vrienden, werk en relaties”

  Twee geopereerde knieën, een gescheurde biceps en triceps en tal van andere kwaaltjes en ongemakkelijkheden: het is voldoende geweest voor worstelaar Bernard Vandamme (50) uit Brugge. Na dertig jaar kampt hij zaterdag zijn laatste wedstrijd in eigen land. Definitief dit keer. De hoop op een opvolger is weg. “Ik was ook graag advocaat geworden, maar ik heb voor een ander leven gekozen”, zegt hij.
 2. Luc (81) staat twee weken na hartaanval alweer op tennisveld: “Sterven op een tennisterrein is mooi, maar het is nog te vroeg”
  PREMIUM

  Luc (81) staat twee weken na hartaanval alweer op tennisveld: “Sterven op een tennister­rein is mooi, maar het is nog te vroeg”

  In de tweede set van een tenniswedstrijd op een plaatselijk toernooi in Brugge zakt plots een speler in elkaar. Niet zomaar een speler, want het gaat om Luc Despiegelaere. 81 jaar oud en ooit één van de beste tennissers van ons land. Een alerte toeschouwer én een defibrillator redden zijn leven. Drie weken later staat de tachtiger, ooit op Roland Garros, al terug op het veld. “Maar wedstrijden mag ik van de dokter voorlopig niet meer spelen”, zegt hij ontgoocheld.