Volledig scherm
De man schoot dit najaar een vrouw door het oog met een loodjesgeweer. (illustratiebeeld) © iStock

Wapenfreak weet niet dat hij veroordeeld is. Gelukkig voor hem lezen zijn medegevangenen de krant

Een 34-jarige man met een ellenlang strafblad vraagt in de Brugse rechtbank een mildere straf dan de 18 maanden cel die hij vorige maand kreeg voor verboden wapenbezit. Kenneth B. - die al in de gevangenis zit - was niet op de hoogte van het vonnis, maar kreeg lucht van de zaak via zijn medegedetineerden.

De correctionele rechtbank in Brugge veroordeelde Kenneth B. op 24 oktober tot een effectieve celstraf van 18 maanden voor vier feiten van verboden wapenbezit. De man zelf was niet aanwezig op het proces. Hij werd in de gevangenis op de hoogte gebracht door enkele andere gedetineerden die over de uitspraak hadden gelezen in de krant. B. tekende meteen verzet aan. 

Vier keer betrapt

De wapenfreak werd op 16 november 2017 een eerste keer betrapt met een verboden wapen op zak. De politie werd die dag opgeroepen voor een ruzie in Torhout, waarbij een man met een mes stond te zwaaien. In de rugzak van B. troffen de agenten een dolk aan. De dertiger beweerde dat hij op weg was naar een vriend om het mes te verkopen. Twee maanden eerder stond B. op de trein in Knokke te zwaaien met een luchtdrukpistool. “Toen was hij zogezegd gaan schieten in een schietclub”, vertelde procureur Mike Vanneste tijdens de behandeling van de zaak. 

Na een winkeldiefstal op 30 januari 2018 in Brugge trof de politie bij B. een vouwmes, breekmes en schaar aan. Op 23 juni bleek hij bij een vechtpartij in de stad dan weer een wapenstok op zak te hebben. “Iedere keer had hij wel een onnozele uitleg klaar”, stelde Vanneste. “Deze man is een agressief figuur die niet bang is om die wapens ook te gebruiken. De maatschappij moet beschermd worden.” 

Quote

Die wapens zaten toch gewoon in m’n zakken?

Kenneth B. vraagt mildere straf in rechtbank

Kenneth B. vroeg donderdagmorgen om een mildere straf, al leek hij de ernst van de feiten niet echt te beseffen. “Die wapens zaten toch gewoon in m’n zakken?”, vroeg hij zich af. De rechter uitte zijn bezorgdheid over het gedrag van B. “Je hebt wel een bijzondere belangstelling voor wapens, hé”, repliceerde hij. “Bijzonder gevaarlijk in combinatie met je drugsgebruik.” B. weet op 12 december of hij een mildere straf krijg. Momenteel zit hij in de gevangenis, nadat hij in Blankenberge een vrouw in het oog schoot met een loodjesgeweer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement