Virtueel fietsen ziet er zo uit in Brugge.
Volledig scherm
Virtueel fietsen ziet er zo uit in Brugge. © Benny Proot

Waarom Brugge fan is van ‘virtueel fietsen’ in het verkeer: “De scholieren blijken enorm snel bij te leren”

BruggeDe virtualrealitybril op, en hop: 250 Brugse zesdejaars leren veilig fietsen in het verkeer. Het gaat om een primeur in Vlaanderen, ontwikkeld door de Thomas More-hogeschool. Het is de ultieme voorbereiding op Het Grote Fietsexamen in het basisonderwijs. “Als ze met de VR-bril oefenen, gaat hun slaagpercentage enorm omhoog”, stelt Carl Boel van Thomas More. En in Brugge hebben ze nu duidelijk de smaak te pakken.

  1. Souvenirwinkeltjes onder Brugse belfort moeten na 40 jaar weg van stadsbestuur: “Compleet onverwacht, ik ben er het hart van in”
    PREMIUM
    Brugge

    Souvenir­win­kel­tjes onder Brugse belfort moeten na 40 jaar weg van stadsbe­stuur: “Compleet onverwacht, ik ben er het hart van in”

    Verbazing alom in de winkeltjes onder het Brugse belfort: het stadsbestuur heeft de huurovereenkomst opgezegd. De zelfstandige uitbaters krijgen nog tot 1 januari 2023 om hun boel op te kramen. “Ik ben hier grootgebracht, onze familie zit hier 50 jaar”, zucht Lieve Pickery. Maar de stad is duidelijk: “Verhuren aan souvenirwinkeltjes is niet onze taak”, zegt schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld).