Volledig scherm
Het ongeval gebeurde langs de Kustlaan in Zeebrugge. Van de wagen bleef amper iets over. © Jan Van Maele

Vrouw (27) uit Blankenberge in levensgevaar na zware crash: auto crasht tegen verlichtingspaal in Zeebrugge

Even na 23 uur dinsdagavond gebeurde langs de Kustlaan in Zeebrugge een zwaar ongeval. De 27-jarige bestuurster uit Blankenberge vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

M.D. reed richting Blankenberge toen ze ter hoogte van de Tijddokstraat plots de controle over haar voertuig verloor. In de lichte bocht begon de Opel Corsa te slippen en kwam aan de linkerkant van de weg tegen de stoep terecht. De wagen ging aan het slingeren, waardoor de vrouw tegen betonblokken botste. Daardoor vloog de wagen de lucht in, om uiteindelijk pas tegen een verlichtingspaal tot stilstand te komen. 

Volledig scherm
© Jan Van Maele

De klap was enorm. De Opel zat 360 graden rond de paal gedraaid. De toegesnelde hulpdiensten hadden meer dan een uur nodig om de vrouw uit haar wagen te halen. Ze moesten onder andere langs de bodemplaat van de wagen de benen van de vrouw vrijmaken. Tijdens de bevrijding werd de vrouw in een kunstmatige coma gehouden. Ze werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Tijdens de reddingswerken was de Kustlaan in de richting van Blankenberge afgesloten voor het verkeer. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Volgens de eerste vaststellingen ligt onaangepaste snelheid aan de oorzaak van het ongeval. De ouders van het slachtoffer waren op reis toen ze het nieuws vernamen. 

Volledig scherm
© Jan Van Maele
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. “Zeker 30 procent extra klanten sinds we een Michelinster hebben”

    “Zeker 30 procent extra klanten sinds we een Michelin­ster hebben”

    Elf restaurants in onze regio mogen zich in 2020 een sterrenzaak noemen, want de Michelingids beloonde hen met minstens één ster. Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus in Heist - dat de deuren sluit - levert zijn twee sterren in, terwijl Gert De Mangeleer met L.E.S.S. een nieuwkomer is. “Een ster levert ons minstens 30 procent extra klanten op”, zegt Timothy Goffin van het gelijknamige Brugse restaurant.