Het vroegere parochiaal centrum van Male krijgt een nieuwe toekomst
Volledig scherm
Het vroegere parochiaal centrum van Male krijgt een nieuwe toekomst © Benny Proot

Vroeger parochiaal centrum ‘t Couvent wordt cohousingproject voor vijf kwetsbare gezinnen

Sint-KruisHet parochiaal ontmoetingscentrum ‘t Couvent in Male maakt plaats voor een cohousingproject. Nadat eind oktober vorig jaar de laatste zusters het klooster verlieten, werken de vzw’s Couvent en Kantel aan een nieuwe toekomst voor de gebouwen.

 1. Gouverneur eist coronapas tijdens Wintergloed in Brugge, “anders laat ik evenement niet plaatsvinden”. Burgemeester noemt het ‘bijna onmogelijk’
  Brugge

  Gouverneur eist coronapas tijdens Winter­gloed in Brugge, “anders laat ik evenement niet plaatsvin­den”. Burgemees­ter noemt het ‘bijna onmogelijk’

  Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé eist dat er op het lichtparcours Wintergloed in Brugge gebruik wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket (CST). Decaluwé beschouwt Wintergloed als een evenement, waardoor het gebruik van het CST en het dragen van een mondmasker verplicht zouden zijn. Brugge heeft nu nog enkele dagen tijd om een oplossing te zoeken, al zijn ze daar niet geneigd de gouverneur blindelings te volgen.
 2. ‘Historisch’ akkoord in Brugs voetbal: als nieuw stadion van Club eerder klaar is, mag Cercle er tijdelijk spelen: “Voetbal is emotie, maar nu moeten we even rationeel zijn”
  Brugge

  ‘Historisch’ akkoord in Brugs voetbal: als nieuw stadion van Club eerder klaar is, mag Cercle er tijdelijk spelen: “Voetbal is emotie, maar nu moeten we even rationeel zijn”

  Als het nieuwe stadion van Club Brugge op Olympia eerder klaar is dan een nieuwe voetbaltempel voor Cercle langs de Blankenbergse Steenweg, dan mag groen-zwart tijdelijk spelen in het ‘huis van Club’. Dat zijn de beide voetbalploegen overeen gekomen. Belangrijke voorwaarde voor Cercle: ze moeten niet huren aan buur Club, maar aan de stad, die op zijn beurt huurder is van... Club. “Voetbal is emotie, maar nu moesten we even rationeel zijn”, zegt voorzitter Vincent Goemaere.
 3. Tot een kwartier aanschuiven bij binnenkomst kerstmarkt: “Er is maar één ingang en niet genoeg vrijwilligers: dat is een aandachtspuntje”
  Brugge

  Tot een kwartier aanschui­ven bij binnen­komst kerstmarkt: “Er is maar één ingang en niet genoeg vrijwilli­gers: dat is een aandachts­punt­je”

  Over het algemeen verliep het eerste weekend van Wintergloed vlot. “Het slechte weer bracht weinig mensen op de been, wat gezien de vierde golf een meevaller is”, zegt burgemeester Dirk de fauw. Toch was het zaterdagmiddag even aanschuiven bij binnenkomst op de Grote Markt. Sommige mensen stonden wel een kwartier lang aan te schuiven, soms in de gietende regen. “Er stonden op bepaalde momenten te weinig vrijwilligers om de massa op te vangen,”, legt De Fauw uit.