In de haven van Zeebrugge kwam vorig jaar een transmigrant om het leven.
Volledig scherm
In de haven van Zeebrugge kwam vorig jaar een transmigrant om het leven. © Benny Proot

Vriend van overleden transmigrant riskeert 6 maanden cel

Een Algerijn riskeert 6 maanden cel voor het binnendringen van de haven in Zeebrugge. Sifo B. was volgens het parket een vriend van de transmigrant die eind vorig jaar overleed na een val op een schip.

 1. Ex-lid motorbende halfdood geslagen en bewerkt met bunsenbrander, maar iedereen houdt lippen op elkaar: “Liep hij met hoofd tegen deur misschien?”
  PREMIUM

  Ex-lid motorbende halfdood geslagen en bewerkt met bunsenbran­der, maar iedereen houdt lippen op elkaar: “Liep hij met hoofd tegen deur misschien?”

  Hoe een 52-jarige Bruggeling precies werd afgeranseld in het clublokaal van No Surrender MC in Zwevezele, zal wellicht nooit volledig duidelijk worden. Volgens het parket werden bij de bestraffing van het ex-lid een bunsenbrander, zout en hamer ingezet, maar tijdens de pleidooien maandag minimaliseerde iedereen zijn aandeel. Zelfs voormalig ‘president’ Angelo T. (47) uit Ardooie. “Men was hem liever kwijt dan rijk, omdat hij te soft was.”
  Brugge
 2. Oplichters maken misbruik van man (76) die familie verloor aan ziekte: “Hij nam mijn laptop en bankkaart mee en plots was er 25.000 euro weg”
  PREMIUM

  Oplichters maken misbruik van man (76) die familie verloor aan ziekte: “Hij nam mijn laptop en bankkaart mee en plots was er 25.000 euro weg”

  Een 76-jarige man uit Deerlijk is twee jaar geleden op schandelijke wijze opgelicht door criminelen. De West-Vlaming verloor de voorbije jaren zijn vrouw, zoon en twee kleindochters aan de ziekte van Huntington en net van die tragische levensloop maakten de daders misbruik. “Ik was volledig van de kaart door de manier waarop ze mij hebben aangepakt”, getuigt de zeventiger. En hij was niet de enige, want de bende maakte nog acht andere slachtoffers. Vandaag kennen de daders hun straf.
  Brugge