Liévin Monballieu. De voormalige kok van de Rode Duivels en Club Brugge werd 89 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Liévin Monballieu. De voormalige kok van de Rode Duivels en Club Brugge werd 89 jaar. © Proot

Voormalige kok van Rode Duivels en Club Brugge overleden: “Hij kende de voorkeur van elke speler”

“Liévin kende qua eten de voorkeur van alle spelers, maar was ook een psycholoog avant la lettre”, stelt Michel D’Hooghe. Liévin Monballieu, voormalige kok van de Rode Duivels en Club Brugge, is op 89 jaar overleden. 

Liévin Monballieu stierf al op 16 mei in een woonzorgcentrum in De Haan, maar het nieuws raakt nu pas bekend. De geboren Oostendenaar, enig kind, kwam op achtjarige leeftijd naar Brugge, waar hij door zijn grootouders werd opgevoed. Hij liep lagere school bij de Frères om nadien naar de hotelschool van Oostende te trekken voor een opleiding tot kok.

  1. Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”
    PREMIUM

    Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgeno­ten op openings­dag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

    De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.