Met deze gestolen kajak probeerde de Algerijn het Kanaal over te steken.
Volledig scherm
Met deze gestolen kajak probeerde de Algerijn het Kanaal over te steken. © SPN

Vluchteling steelt kajak om Noordzee over te roeien, maar wordt al onderschept in Zeebrugse haven

ZeebruggeEen 27-jarige Algerijn is door de scheepvaartpolitie betrapt in de haven van Zeebrugge, toen hij van plan was om met een kajak het Kanaal over te varen richting het Verenigd Koninkrijk. De man was net in het water vertrokken. Het kleine vaartuig bleek gestolen op de marinebasis. 

  1. MIJN STAD. Tweesterrenchef Filip Claeys uit Brugge: “Smedenstraat was vroeger dé commerciestraat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Tweester­ren­chef Filip Claeys uit Brugge: “Smeden­straat was vroeger dé commercie­straat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”

    Al meer dan tien jaar krijgt restaurant De Jonkman twee Michelinsterren toebedeeld. Een omweg waard, zo omschrijft de Franse culinaire gids de zaak van chef Filip Claeys. Je dineert in de verbouwde villa langs de Maalse Steenweg ook een beetje als bij een beste vriend. Zo joviaal en down-to-earth als Filip maken ze de chefs niet meer. “Ik ben een rasechte Club-supporter. Logisch dat mijn favoriete moment daarmee te maken heeft.”