Illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Vluchteling (22) vervolgd voor seksuele uitbuiting van 19-jarige Vlaamse prostituee: “Sinds hun huwelijk moest ze verplicht werken voor hem”

BruggeEen 22-jarige Afghaanse vluchteling riskeert 30 maanden cel voor mensenhandel en seksuele uitbuiting van een 19-jarig Vlaamse. Hij bekeerde het tienermeisje, een prostituee, tot de islam en huwde met haar. Sindsdien kreeg ze slaag, mocht niet meer buitenshuis en moest ze ‘werken’ voor hem. “Maar voor sommige dingen mocht ze blijkbaar wél buiten en haar hoofddoek afnemen”, stelde de rechter cynisch op het proces in Brugge.

  1. Loop eens met een pakje friet op je borst: Bruggeling ontwerpt na T-shirts ook sweaters en hoodies in teken van onze Belgische lekkernij
    PREMIUM
    Brugge

    Loop eens met een pakje friet op je borst: Bruggeling ontwerpt na T-shirts ook sweaters en hoodies in teken van onze Belgische lekkernij

    Een pakje friet met mayonaise, bitterballen of een curryworst special: je kan het sinds kort niet alleen in de frituur bestellen, er bestaat ook een kledinglijn van. Bruggeling Thomas Devreese (31) kwam een jaar geleden op het simpele idee, maar ziet het succes dag na dag toenemen. “Ik vond dat er al teveel schreeuwlelijke kleren met frieten bestonden.”