Aschara Janssens en Jan Couwyzer van restaurant Huize Saeftinghe in Lissewege komen met hun kinderen al even kijken hoe Sluis het aanpakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Aschara Janssens en Jan Couwyzer van restaurant Huize Saeftinghe in Lissewege komen met hun kinderen al even kijken hoe Sluis het aanpakt. © Mathias Mariën

Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.

 1. Auto met twee inzittenden rijdt in Brugs kanaal na achtervolging: bootbewoner en politie redden hen uit water

  Auto met twee inzitten­den rijdt in Brugs kanaal na achtervol­ging: bootbewo­ner en politie redden hen uit water

  Langs de Houtkaai in Brugge is woensdagnacht een kleine personenwagen in de vaart gereden. Volgens de eerste informatie weigerde de bestuurder kort voordien te stoppen voor een politiecontrole, waarna hij wegreed, de controle verloor over het stuur en door de vangrail knalde. De politie kon twee inzittenden oppakken. “Ik hoorde plots een enorme knal en ben meteen ter hulp geschoten", zegt de bewoner van een nabijgelegen boot.
 2. Slecht weer uitzonderlijk géén bondgenoot bij heropening binnenspeeltuin De Toverplaneet, maar overrompeling blijft uit: “Ouders mogen gerust zijn: kinderen kunnen hier veilig spelen”
  PREMIUM

  Slecht weer uitzonder­lijk géén bondgenoot bij heropening binnen­speel­tuin De Toverpla­neet, maar overrompe­ling blijft uit: “Ouders mogen gerust zijn: kinderen kunnen hier veilig spelen”

  Eindelijk! Na meer dan 100 dagen heropenen Filip Loyson en Cathy Talloen de deuren van De Toverplaneet, de grootste binnenspeeltuin in de ruime omgeving van Brugge. Mét een reeks maatregelen, maar de kinderen zullen er in principe weinig van merken. “We hebben toch wel veel zenuwen voor de eerste dagen. Het voelt als een eerste schooldag. Voor één keer is het slechte weer geen bondgenoot", zegt Filip. Een overrompeling bleef evenwel uit.