Deze partners slaan de handen in elkaar en zorgen ervoor dat de Heilig Bloedprocessie ook financieel gezond blijft.
Volledig scherm
Deze partners slaan de handen in elkaar en zorgen ervoor dat de Heilig Bloedprocessie ook financieel gezond blijft. © BHT

Vlaanderen steunt Heilig Bloedprocessie met forse steun van 50.000 euro: “Zo kunnen we eindelijk werken aan verder professionaliseren”

BruggeDe Vlaamse overheid, onder leiding van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), geeft de organisatie van de Heilig Bloedprocessie in Brugge voor volgend jaar een subsidie van 50.000 euro. Dat is dinsdag bekrachtigd in de Heilig Bloedkapel. “Elke organisator weet dat engagement en vrijwilligerswerk alleen niet meer volstaat om een dergelijk evenement op topniveau te houden”, zegt Pol Van Den Driessche namens de minister-president. De organisatoren tonen zich bijzonder dankbaar.

  1. Voor 4,99 (!) euro met de bus van Brugs station naar Brussels Airport en dat 13 keer per dag: “Ook een ongelooflijke opsteker voor onze stad”
    PREMIUM
    Brugge

    Voor 4,99 (!) euro met de bus van Brugs station naar Brussels Airport en dat 13 keer per dag: “Ook een ongeloof­lij­ke opsteker voor onze stad”

    Vanaf vandaag rijdt er 13 keer per dag een shuttlebus van Flibco.com van het Brugse station naar Brussels Airport. In één uur en 40 minuten sta je aan de vertrekhal van ‘s lands grootste luchthaven. “Dit komt ook onze stad zelf ten goede”, stelt schepen van Toerisme Mieke Hoste. De eerste 10.000 tickets worden aan amper 4,99 euro aangeboden. Maar ook daarna pakt Flibco.com met een scherpe prijs uit.