Volledig scherm
De Erfgoedcel en schepen van Cultuur Nico Blontrock zijn blij met de centen. © Benny Proot

Vlaams geld voor Erfgoedcel en Grootseminarie

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om 11 projecten cultureel erfgoed te ondersteunen voor een totaalbedrag van 798.000 euro. 

De projecten gaan over zowel roerend als immaterieel erfgoed. Tot de eerste categorie behoren gebruiksvoorwerpen en objecten die deel uitmaken van onze culturele geschiedenis, zoals beeldhouwwerken, schilderijen, manuscripten en archieven. Bij immaterieel erfgoed gaat het om culturele uitingen, tradities en gewoonten die een gemeenschap of groep voldoende belangrijk acht om levend te houden en door te geven aan toekomstige generaties, zoals de reuzencultuur, carnaval of de Belgische biercultuur.

Erfgoedcel Brugge ontvangt 51.000 euro voor een project om erfgoedbrugge.be uit te werken, een meertalig erfgoedportaal om de jaarlijks zes miljoen toeristen die de collecties van het Brugs erfgoed komen bezoeken wegwijs te helpen en ook internationale onderzoekers over Brugge te informeren. De site kent nu al 50.000 bezoekers per jaar. Verder krijgt ook het Grootseminarie in Brugge geld om haar middeleeuwse monastieke manuscripten beter toegankelijk te maken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement