Jony Seutin, medebedenker van het spel en Jef Suykerbuyk van Spellenlab Brugge
Volledig scherm
Jony Seutin, medebedenker van het spel en Jef Suykerbuyk van Spellenlab Brugge © Benny Proot

Vind je soduku een heel gedoe? Probeer dan eens SUDUOKU, een spel bedacht door moeder en zoon: “Amper een lettertje meer, maar een wereld van verschil”

Brugge/Heist-op-den-BergRosa Mortemans en Lony Seutin, moeder en zoon uit Heist-op-den-Berg, brengen een eigen gezelschapsspel op de markt. Het spel is gebaseerd op de bekende puzzels van sudoku en heeft ook bijna dezelfde naam: SUDUOKU. “Dit zal mensen, over generaties heen, bij elkaar brengen”, denken de bedenkers. 

 1. Van kindercrèche en indoorspeeltuin naar eigen horecazaak in Brugge: “We begonnen met een foodtruck... en toen kwam corona”
  PREMIUM
  Brugge

  Van kinder­crèche en indoor­speel­tuin naar eigen horecazaak in Brugge: “We begonnen met een foodtruck... en toen kwam corona”

  “Tijdens de coronacrisis hebben we beslist dat we hiervoor wilden gaan.” Twee Brugse vriendinnen, Nathalie Meheus (41) en Jessica Valentin (40), hebben in de Zandstraat hun traiteurs- en horecazaak Bie Us geopend. Je kan er onder andere terecht voor huisgemaakte tapas, wraps en een dagelijkse lunch. Ze laten er allebei hun vorige carrières voor achter zich, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
 2. Oudste houten vissersschip aan onze kust wordt beschermd erfgoed, maar eigenaar Eddie (65) weet er zich geen raad mee: “Wie er een toekomst voor heeft, mag mij bellen”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Oudste houten vissers­schip aan onze kust wordt beschermd erfgoed, maar eigenaar Eddie (65) weet er zich geen raad mee: “Wie er een toekomst voor heeft, mag mij bellen”

  De N.116 Nostalgie krijgt van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de voorlopige status van beschermd varend erfgoed. Het is het oudste nog varende houten vissersvaartuig in ons land. Eigenaar Eddie Cattoor (65) kocht het schip in 2020 aan en restaureerde het bijzonder knap. “Maar ik weet niet wat ik er mee moet doen”, verrast hij.