Stockfoto's Politie
Volledig scherm
Stockfoto's Politie © Benny Proot

Vijf fietsende afpersers opgepakt in Brugge: verdachten zijn tussen de 15 en 17 jaar

BruggeVijf tieners tussen de 15 en 17 jaar, die in Sint-Michiels bij Brugge vooral leeftijdsgenoten hebben afgeperst, zijn in de kraag gevat. De verdachten omsingelden telkens de slachtoffers en dwongen hen, soms met geweld, hun bezittingen af te geven. “Drie van hen zijn al in een gesloten jeugdinstelling geplaatst”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. 

 1. Brugge maakt werk van erfgoedfabriek om kunstschatten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandigheden opgeslagen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge maakt werk van erfgoedfa­briek om kunstschat­ten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandig­he­den opgeslagen”

  De stad Brugge maakt verder werk van het ombouwen van de voormalige kaarsenfabriek langs de Kleine Pathoekeweg tot een erfgoedfabriek. Simpel gezegd: de kunstschatten van Brugge zullen in de nieuwe ruimte opgeslagen worden. Nu worden die vaak nog in slechte omstandigheden bewaard. Deze week is het openbaar onderzoek in kader van de vergunningsaanvraag van start gegaan, zo bevestigt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Het project zal geen negatieve impact hebben op het landschap. Integendeel zelfs, nu ligt de omgeving er troosteloos bij”, zegt Demon.
 1. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

 2. Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten
  Play

  Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten