Volledig scherm
De Ford met Franse nummerplaats crashte in Kruibeke op een varkensrug. © Kristof Pieters

Vier verdachten van inbraken aangehouden na
lange achtervolging

De Brugse onderzoeksrechter heeft vier verdachten aangehouden voor meerdere inbraken in het Brugse. De politie kon hen vrijdagmorgen in de boeien slaan na een achtervolging die eindigde in het Oost-Vlaamse Kruibeke.

Het viertal wordt ervan verdacht donderdagnacht verschillende inbraken te hebben gepleegd in de streek rond Brugge. Hun Ford met Franse nummerplaat werd na één van de feiten geseind en werd vrijdagmorgen opgemerkt ter hoogte van de E40 in Melle door een politiepatrouille. De Franse wagen vluchtte via de E17 weg in de richting van Antwerpen. Bij de afrit verlieten de inbrekers de snelweg om uiteindelijk enkele kilometers verder in Kruibeke te crashen op een zogenaamde “varkensrug”, die als scheiding was aangebracht tussen het fietspad en de rijbaan. De politie kon de vier verdachten ter plaatse in de boeien slaan. De Brugse onderzoeksrechter besliste hen zaterdagvoormiddag aan te houden. Komende dinsdag beslist de raadkamer of die aanhouding met een maand verlengd wordt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TIPS VOOR HET WEEKEND. Van bomen planten over carnaval tot betaalbare kinderspulletjes kopen
    PREMIUM

    TIPS VOOR HET WEEKEND. Van bomen planten over carnaval tot betaalbare kinderspul­le­tjes kopen

    Er wordt dit weekend opnieuw wisselvallig weer verwacht. Dat betekent echter niet dat er in onze regio niets te gebeuren valt. Uiteraard staat carnaval met stip op nummer één bij heel wat feestgangers. Maar al eens gedacht aan een verrassende ontdekkingstocht in een natuurgebied met de kinderen? Of misschien heb je wel een toestel in huis dat moet hersteld worden en je wil combineren met een leuke middag? We zetten enkele leuke tips voor het weekend op een rij.