De vier beklaagden werden opgepakt in de haven van Zeebrugge.
Volledig scherm
De vier beklaagden werden opgepakt in de haven van Zeebrugge. © Photo News

Vier transmigranten krijgen tot een jaar cel voor het binnendringen van de haven

ZeebruggeVier transmigranten zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld voor het binnendringen van de haven in Zeebrugge. De Palestijn Hassine S. (29) sleepte al een strafblad met zich mee en kreeg met 1 jaar cel dan ook de zwaarste straf.

  1. Archeologen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”
    Brugge

    Archeolo­gen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”

    De archeologische opgravingen aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk, en meer bepaald aan het kerkhof naast de kerk, hebben nu al 1.000 skeletten opgeleverd. Ze worden allemaal minutieus uit de grond gehaald voor verder onderzoek. Door de opgravingen liggen de werken aan de naburige Mariabrug al maanden stil. “We wisten dat we hier skeletten zouden vinden, maar zó veel hadden we er niet verwacht”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.