De kortfilmpjes van de Brugse studenten tonen welke hulp je kan bieden.
Volledig scherm
De kortfilmpjes van de Brugse studenten tonen welke hulp je kan bieden. © rv

VIDEO. Studenten Film maken video’s met tips voor ouderen en gezinnen

Imhotep Vandeputte (16) en zijn klasgenoten van de filmopleiding aan de Stedelijke Academie in Brugge, maken kortfilmpjes om mensen op te beuren en tips te geven.

“Nu de scholen toch gesloten zijn, hebben we het initiatief genomen om wat leuke video’s te maken om oudere mensen op te beuren, maar ook gezinnen met kinderen te amuseren. We maken een paar episodes”, zegt Imhotep Vandeputte. De eerste video gaat over een klasgenoot die boodschappen gaat doen voor iemand in nood, en er een kort gesprek mee voert. De tweede video toont een jong werkend koppel met een kindje van zes jaar waar ze geen babysit voor vinden. Een klasgenoot geeft dan maar bijlessen rekenen en lezen.  “We hopen om de drie dagen iets nieuws te brengen met tips hoe je mensen kan helpen", zegt de student. 

  1. ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslaggeving terug: “Qua levenskwaliteit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”
    PREMIUM

    ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslagge­ving terug: “Qua levenskwa­li­teit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”

    Zijn trillende stem op de motor als weer eens een nieuwe kasseistrook wordt aangesneden, behoort net als de Vlaamse klassiekers stilaan tot ons erfgoed. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Wielerliefhebbers blijven op hun honger zitten om zich te verlekkeren aan de heerlijke tussenkomsten van ‘wielerman’ Renaat Schotte (51) uit Brugge. Hij zit 25 jaar in het wiel van de renners. “Dit beroep heeft me de hele wereld doen zien.”