Volledig scherm
Wouter De Witte en Laura Descheemaeker, al jaren fan van de middeleeuwen, kussen intens op de Markt. © Maaike De Witte

VIDEO. Romantischer wordt een aanzoek niet: Wouter vraagt zijn Laura ten huwelijk in hartje Brugge met middeleeuws toneelstuk

Over romantiek gesproken: Wouter De Witte (29) heeft zijn vriendin Laura Descheemaecker (27) ten huwelijk gevraagd in hartje Brugge, verkleed als ridder én tijdens een middeleeuws toneelstuk. “Neen, zo’n aanzoek had ik nooit verwacht", glimlacht Laura. “En dan moet je weten dat ik vlak voordien eigenlijk naar huis wou, omdat ons zoontje ziek was.” 

Laura Descheemaecker moet nog steeds bekomen van wat haar zaterdagavond overkwam vlak bij het Gruuthuusemuseum. “We hadden afgesproken voor een ‘date night’. ‘Even tijd voor onszelf en dan terug naar huis’, dacht ik. Draaide dat even anders uit...", lacht Laura. Vlak na het restaurantbezoek drong Wouter aan om nog een wandeling te maken door Brugge. Zijn plan: zijn Laura enkele honderden meters verder ten huwelijk vragen tijdens een groots opgezet toneelstuk in de schaduw van het Gruuthuusemuseum. 

Ziek zoontje

“Ik was al enkele weken bezig met de voorbereidingen en was dus bloednerveus”, vertelt Wouter. “In het restaurant zat ik constant met zweethanden. Toen Laura zei dat ze na het eten liever naar huis wou, was de stress compleet.” Dat zit zo: het tien maanden jonge zoontje van het Brugs koppel is ziek door een virus, waardoor de bezorgde moeder liever naar huis wou. “Maar alles was voorbereid en onze vrienden en familie stonden even verderop te wachten. Ze moest dus wel mee", glimlacht Wouter. 

Quote

We hadden afgespro­ken voor een ‘date night’. ‘Even tijd voor onszelf en dan terug naar huis’, dacht ik. Draaide dat even anders uit...

Laura Descheemaecker

Uiteindelijk slaagde hij in zijn opzet. Vrienden en familie van het koppel zaten mee in het ‘complot’ en verrasten Laura compleet. Ze werd tijdens de wandeling plots meegetrokken door een groep meisjes die haar verplichtte in een gouden jurk te stappen. “Pas toen ik de zus van Wouter zag, wist ik dat er iets stond te gebeuren”, zegt Laura met een brede glimlach. “Daarna ging alles razendsnel. Plots zat ik in het midden van een toneelstuk waarin ik zelf de hoofdrol speelde.” 

Ook ouders erbij

De jonge vrouw was duidelijk onder de indruk van het hele gebeuren, maar zei - uiteraard - volmondig ‘ja’ op het aanzoek. Dat Wouter kosten noch moeite spaarde om zijn toekomstige te verrassen, bewijst het toneelstuk dat hij in elkaar had gestolen. 

Quote

“Ik was al enkele weken bezig met de voorberei­din­gen en was dus bloedner­veus. In het restaurant zat ik constant met zweethan­den. Toen Laura zei dat ze na het eten liever naar huis wou, was de stress compleet

Wouter De Witte

Een 25-tal vrienden daagde op in middeleeuwse kledij en maakte onderdeel uit van het aanzoek. Op het einde kwamen de ouders van Laura ten tonele om het huwelijk officieel goed te keuren. Heel wat omstanders zagen het romantische aanzoek gebeuren en waren razend enthousiast. Een van hen was Brugs cultuurschepen Nico Blontrock (CD&V), die een vriendin aan het gidsen was en het romantische aanzoek filmde toen hij toevallig passeerde. Op die manier ging het aanzoek onverwachts viraal. 

Volledig scherm
Wouter De Witte en Laura Descheemaeker zijn al jaren fan van de middeleeuwen. Hun familie en vrienden deden zaterdagavond lustig mee. © Maaike De Witte

Gek op middeleeuwen

Dat Wouter zijn aanzoek in de stijl van de middeleeuwen deed, hoeft niet te verbazen. Het koppel is gek op die periode uit de geschiedenis en is ook sterk geïnteresseerd in alles wat met de Vikings te maken heeft. Wouter heeft bovendien een verleden in het theater. “Of ons huwelijk in hetzelfde thema zal zijn, valt nog af te wachten. Wellicht zal het er wel onderdeel van uitmaken, maar tegelijk zijn we ook wel voorstander van een klassiek huwelijk”, aldus Wouter en Laura. 

Een datum voor het feest is er nog niet. “Die vraag kregen we al heel veel. Maar na het aanzoek hebben we elkaar twee dagen niet gezien. We hebben nog tijd genoeg om daarover na te denken." 

Volledig scherm
Wouter organiseerde een middeleeuws toneelstuk om Laura ten huwelijk te vragen. © RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement