Studenten Bouw van Vrije School Haverlo in Brugge mogen de muur bij Sint-Leo Sint-Pieters slopen.
Volledig scherm
Studenten Bouw van Vrije School Haverlo in Brugge mogen de muur bij Sint-Leo Sint-Pieters slopen. © Benny Proot

VIDEO. Daar sneuvelt de 64-jarige muur van basisschool Sint-Leo: “Oud-leerlingen kunnen souvenir in de wacht slepen”

BruggeHet is zover: de vroegere scheidingsmuur tussen jongens en meisjes bij basisschool Sint-Leo Sint-Pieters is vrijdag afgebroken. De leerlingen van de afdeling Bouw van de Vrije School Haverlo kwamen er meteen hun vaardigheden oefenen. “Het is de eerste stap naar een ruime en vernieuwde speelplaats, zonder muur”, zegt directeur Tina Van Oost. Nostalgisch? Oud-leerlingen mogen een herinneringssteen aanvragen.

  1. De eerste loterijen wereldwijd? Daarvoor moest je in Brugge zijn: “Een trekking was toen een volksfeest dat dagen kon duren”
    PREMIUM
    Brugge

    De eerste loterijen wereldwijd? Daarvoor moest je in Brugge zijn: “Een trekking was toen een volksfeest dat dagen kon duren”

    Wist ú dat? Brugge is de wereldwijde bakermat van kansspelen als Lotto of EuroMillions. Notulen in de Brugse jaarrekening van 1441, gevonden in het Stadsarchief, laten er geen twijfel over bestaan. “Het was een geniaal idee, dat uit noodzaak is ontstaan”, zegt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, die je meeneemt naar die wondere tijd.