Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Verras op Moederdag met een lokaal cadeautje! Wij bundelden 50 geschenkideetjes voor de West-Vlaamse mama

Volgende week, op zondag 10 mei, vieren we Moederdag. Dat het een speciale editie wordt, dat staat vast. Velen hebben hun mama in deze coronacrisis moeten missen en een knuffel zal misschien nog niet mogelijk zijn, waardoor een geschikte attentie wellicht extra emotionele waarde zal krijgen. Bovendien kan je er de lokale ondernemers mee steunen. En daar helpen wij graag even aan mee. 50 leuke ideetjes uit West-Vlaanderen. Voor jouw mama. 

 1. Vrouw (55) veroordeeld, omdat ze instructies van verkeersclown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen”
  PREMIUM
  Brugge

  Vrouw (55) veroor­deeld, omdat ze instruc­ties van verkeers­clown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen”

  Een 55-jarige verpleegster uit Brugge, die de instructies van verkeersclown Fieto in de wind zou hebben geslagen, is in beroep toch veroordeeld.De vrouw werd in eerste aanleg vrijgesproken door de politierechter, wat toen veel commotie veroorzaakte. Het parket vocht de vrijspraak aan, met succes, blijkt nu. De verpleegster krijgt een boete van 240 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. “Heel veel kinderen, ouders en grootouders zullen blij zijn met het vonnis", reageert de verkeersclown opgelucht.
 2. Telg van succesvolle horecafamilie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”
  PREMIUM
  Brugge

  Telg van succesvol­le horecafami­lie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”

  Zijn ouders en zus hebben in Brugge hun strepen verdiend met het al vaak bekroonde De Castillion – nog maar pas verkozen tot meest romantische hotel van West-Europa. En ook Olivier Christiaens (38) zelf is gepassioneerd door het vak. In de schaduw van de Sint-Gilliskerk heropent hij vrijdag het driesterrenhotel Jacobs. De 23 kamers zijn aangepakt, net als de receptie, de bar en de indrukwekkende ontbijtzaal. “Het hotel had een stevige upgrade nodig", stelde de nieuwe eigenaar vast.