Verkeersclown Fieto is een vertrouwd gezicht in Kristus-Koning.
Volledig scherm
Verkeersclown Fieto is een vertrouwd gezicht in Kristus-Koning. © Benny Proot

Verpleegster wil ook in beroep vrijgesproken worden voor incident met verkeersclown Fieto

BruggeEen 55-jarige verpleegster uit Brugge, die de verkeersinstructies van verkeersclown Fieto in de wind zou hebben geslagen, vraagt in beroep opnieuw de vrijspraak. De vrouw werd in eerste aanleg al vrijgesproken door de politierechter, wat toen veel commotie veroorzaakte. Het parket vecht de vrijspraak nu aan.

 1. “Welkom terug, Fieto. We hebben je zo gemist...”: Brugse verkeersclown maakt comeback als opzichter, mét nieuw pak
  PREMIUM
  Brugge

  “Welkom terug, Fieto. We hebben je zo gemist...”: Brugse verkeers­clown maakt comeback als opzichter, mét nieuw pak

  “Welkom terug, Fieto.” Het enthousiasme van kinderen en ouders aan de oversteekplaats langs de Leopold I-laan in Brugge is woensdag groot, nu hun verkeersclown terug is. Stefaan Vergaerde (57) bleef drie maanden weg, nadat een een automobiliste – die z’n instructies zou genegeerd hebben – door de politierechter werd vrijgesproken. “Ja, ik ben erg kwaad en ontgoocheld geweest. Maar ik wil mijn verantwoordelijkheid als opzichter niet uit de weg gaan. Het is hier zo gevaarlijk voor de kinderen.”
 2. Verkeersclown Fieto stopt meteen na vrijspraak van bestuurster: “Als de kinderen al niet meer beschermd worden, houdt het voor mij op”
  PREMIUM
  Brugge

  Verkeers­clown Fieto stopt meteen na vrijspraak van bestuur­ster: “Als de kinderen al niet meer beschermd worden, houdt het voor mij op”

  “Ik ben ontgoocheld, gefrustreerd, kwaad en verdrietig tegelijk.” De Brugse wijk Christus-Koning moet het voortaan stellen zonder zijn verkeersclown Fieto. Gemachtigd opzichter Stefaan Vergaerde (56), de man achter de clown, liet de leerlingen van de plaatselijke school er veilig oversteken. Maar nadat een automobiliste – die z'n instructies zou genegeerd hebben – maandag door de politierechter werd vrijgesproken, bergt een ontmoedigde Stefaan zijn kleurrijke pak definitief op in de kast.
 3. IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”
  PREMIUM
  Brugge

  IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”

  Een gewonde teddybeer verzorgen vergt een zachtaardige aanpak, dat hebben de 50-tal kindjes die zaterdag deelnamen aan Teddy Bear Hospital ondervonden. Ze werden dan ook in de watten gelegd en met veel toewijding meegenomen langs een parcours van de ziekenwagen tot aan de nabehandeling bij de huisarts. Bedoeling van het initiatief is om kinderen vertrouwd te maken met de medische wereld waardoor ze geen angst hebben als ze in contact komen met een dokter. We konden zelf vaststellen dat die missie zeker geslaagd is.