Een vleugel van de Academie wordt gerenoveerd: er komt ook een lift
Volledig scherm
Een vleugel van de Academie wordt gerenoveerd: er komt ook een lift © Benny Proot

Verouderde noordvleugel van Stedelijke Academie krijgt opknapbeurt van bijna miljoen euro: “De nood aan lokalen wordt dé uitdaging van de toekomst”

BruggeDe noordvleugel van de Stedelijke Academie in de Katelijnestraat in Brugge krijgt een grondige opknapbeurt. Het verouderde deel krijgt – eindelijk – een liftkoker en ook het sanitair wordt aangepast aan de 21ste eeuw. “Dit zal zowel het comfort van de leerlingen, leerkrachten als de medewerkers verbeteren”, klinkt het bij de school. Maar het grote manco bij de kunstinstellingen in Brugge is daarmee nog niet opgelost.

 1. Brugse horecawereld rouwt om chef Wim Vansteelant (55), die onverwacht overleed aan hartfalen: “Hij droomde nog van een B&B in Portugal”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse horecawe­reld rouwt om chef Wim Vanstee­lant (55), die onverwacht overleed aan hartfalen: “Hij droomde nog van een B&B in Portugal”

  “Deze week nog openen we opnieuw het restaurant. Zo zou Wim het gewild hebben. Al weet ik nu al dat het een zware dag zal worden. Maar Guillaume kwam voor hem op de eerste plaats.” De echtgenoot van Wim Vansteelant (55) wil het levenswerk van de Brugse chef-kok verderzetten. Maandag overleed Wim in het ziekenhuis, waar hij sinds twee weken lag na een hartfalen. “Hij had me nog een lijstje gegeven met spullen die ik moest meebrengen. Het ligt hier nog...”
 2. “We willen de Bruggelingen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping
  Brugge

  “We willen de Bruggelin­gen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping

  Luxueus kamperen in de bossen en lekker eten en drinken tegenover het grafelijk Slot van Male: dat is tussen 5 augustus en 6 september mogelijk in het ontoegankelijke, historische domein. “We willen vooral de Bruggelingen weer kennis laten maken met deze magische plek", zegt initiatiefneemster Marie-Charlotte Pycke. Boer Olivier uit Diksmuide zorgt er voor de hapjes.