Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

West-VlaanderenLast van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent. 

 1. Gevluchte pedofiel die hier zes jaar cel moet uitzitten verzet zich tegen uitlevering: “Minister van Justitie sprak voor zijn beurt. Ik ben mijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat kwijt”
  PREMIUM
  Brugge

  Gevluchte pedofiel die hier zes jaar cel moet uitzitten verzet zich tegen uitleve­ring: “Minister van Justitie sprak voor zijn beurt. Ik ben mijn vertrouwen in de Belgische rechts­staat kwijt”

  Rony Van Weyenberg (54), een pedofiel uit Brugge, verscheen vanmiddag voor de rechtbank van Amsterdam. De man werd in ons land veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en vluchtte weg. Zogezegd naar Ibiza, maar hij werd uiteindelijk in Nederland opgepakt. Ons land vraagt nu om zijn overlevering, zodat hij in een Belgische gevangenis zijn straf kan uitzitten. Maar daar gaat de Bruggeling niet mee akkoord. “Hij is zijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat verloren. En dat is de schuld van de minister van Justitie”, aldus zijn advocaat.
 2. BINNENKIJKEN. Een theater met 977 plaatsen, 5 restaurants, 11 dekken en plaats voor 1.750 passagiers: Disney Magic meert aan in Zeebrugge
  PREMIUM
  Zeebrugge

  BINNENKIJ­KEN. Een theater met 977 plaatsen, 5 restau­rants, 11 dekken en plaats voor 1.750 passagiers: Disney Magic meert aan in Zeebrugge

  In de haven van Zeebrugge ligt sinds zondagavond het befaamde Disney Magic-cruiseschip aangemeerd. Het eerste schip van Disney Cruise Line meet 294 meter en is 32 meter breed. De boot komt vanuit Dover en vaart dinsdag verder naar Amsterdam. “Door de oorlog in Oekraïne komt het schip uitzonderlijk naar ons land", zegt Gert Ickx van de Port of Antwerp-Bruges.