Burgemeester Dirk De fauw moest na de feiten een nacht in het ziekenhuis verblijven.
Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw moest na de feiten een nacht in het ziekenhuis verblijven. © Photo News

Verdachte van moordpoging op Brugse burgemeester Dirk De fauw heeft nieuwe verklaringen afgelegd: aanhouding opnieuw met maand verlengd

De 35-jarige man uit Torhout die vorige maand de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stak met een mes, heeft tijdens z’n verhoor verklaringen afgelegd over zijn motief. Dat werd vrijdagmorgen duidelijk na de zitting van de raadkamer, die de aanhouding van Bart G. met een maand verlengde. Over de inhoud van zijn verklaringen wil de verdediging niets kwijt.

 1. En plots ligt er een echte Michelangelo in het Brugse Groeningemuseum: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”
  PREMIUM
  Brugge

  En plots ligt er een echte Michelange­lo in het Brugse Groeninge­mu­se­um: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”

  Musea Brugge, de overkoepelende organisatie van allerlei toplocaties in Brugge, krijgt een prestigieuze collectie van bijna 2.000 tekeningen van topkunstenaars in beheer. Het is de Stichting Jean van Caloen uit Loppem die de kunstwerken tijdelijk ter beschikking stelt. Absoluut hoogtepunt is de verbluffende ‘Steniging van de heilige Stefanus’ van Michelangelo. “Dit werk is een bedrag met vele nullen waard.”
 2. Brugse organisatie schenkt kinderen van basisschool Ganzenveer elke dag een stuk fruit: “Lege boterhamdozen? Daar willen we iets aan doen”
  Brugge

  Brugse organisa­tie schenkt kinderen van basis­school Ganzenveer elke dag een stuk fruit: “Lege boterhamdo­zen? Daar willen we iets aan doen”

  De kinderen van de lagere school De Ganzenveer krijgen sinds vorige week elke middag een stuk fruit om te eten. Het wordt hen aangeboden door de organisatie JOY, in samenwerking met Health in a box, een West-Vlaamse maaltijdboxenproducent. Recent kwam nog in het nieuws hoe triestig het gesteld is met de inhoud en voedingswaarde van de boterhamdozen van vele schoolkinderen. En daar willen deze twee organisaties iets aan doen.