Jordy D. toonde vorige maand op een reconstructie hoe hij Milan Meert doodstak met een mes.
Volledig scherm
Jordy D. toonde vorige maand op een reconstructie hoe hij Milan Meert doodstak met een mes. © Photonews

Verdachte van moord op Milan (15) blijft langer in de cel

Oostkamp/BruggeDe jongeman die Milan Meert (15) kort na de zomer met een bajonet doodstak aan z’n woning in Oostkamp, blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer vrijdagmorgen beslist.

 1. Niet iedereen is enthousiast over autovrije Steenstraat van 15 juli tot 31 augustus: “Dit tart alle verbeelding”
  PREMIUM
  Brugge

  Niet iedereen is enthousi­ast over autovrije Steen­straat van 15 juli tot 31 augustus: “Dit tart alle verbeel­ding”

  Het Brugs stadsbestuur wil tussen 15 juli en 31 augustus de Steenstraat, de belangrijkste winkelstraat, elke dag tussen 13 en 18 uur autovrij maken. De gemeenteraad reageerde daar dinsdag nog enthousiast over, maar niet iedereen staat te springen. “Straten afsluiten omdat het te druk is: ja, maar wat op regenachtige dagen", vraagt UNIZO-regioverantwoordelijke Brecht Clyncke zich af.
 2. Link tussen dodelijke steekpartij op Milan (15) en in brand gestoken auto’s? “Mensen uit het drugsmilieu bedreigden ons”
  PREMIUM
  Assebroek/Oostkamp

  Link tussen dodelijke steekpar­tij op Milan (15) en in brand gestoken auto’s? “Mensen uit het drugsmili­eu bedreigden ons”

  De zaak rond de dodelijke steekpartij op Milan Meert (15) in Oostkamp en de mogelijke ripdeal die eraan voorafging, blijft nazinderen in het drugsmilieu. Afgelopen nacht zijn in Assebroek bij Brugge twee wagens in brand gestoken voor een huis. De politie onderzoekt of er een link is tussen beide dossiers. “Milan woonde twee jaar geleden nog even in bij een van mijn zonen”, vertelt bewoner Marc Guidee, die opgelucht is dat hij het kan navertellen.