VeloVeilig in Brugge, hier aan de Passantenbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
VeloVeilig in Brugge, hier aan de Passantenbrug. © Florian Van Eenoo Photo News

VELOVEILIG. ‘Amper' één op twee Bruggelingen vindt Brugge een fietsveilige stad: “Onze nauwe straten zorgen soms voor een onbehaaglijk gevoel”

BruggeDe resultaten van de VeloVeilig Vlaanderen-bevraging voor Brugge bezorgen burgemeester Dirk De fauw (CD&V) een dubbel gevoel. De Bruggeling geeft twee keer zes op tien voor veilig fietsen in de stad en voor het huidige fietsbeleid. In totaal is 51 procent echt tevreden over het fietscomfort. “Resultaten die doen inzien dat we nog werk hebben en dat ook van plan zijn", zegt De fauw.

  1. REPORTAGE. Shoppen tijdens Brugse braderie én genieten van oldtimers: “Waaier aan verschillende handelszaken is hier een troef”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Shoppen tijdens Brugse braderie én genieten van oldtimers: “Waaier aan verschil­len­de handelsza­ken is hier een troef”

    Er heerst vrijdag, zaterdag en zondag gezellige drukte tijdens de Brugse braderie. De zomerkoopjes lokken shoppers van over het hele land naar de Breydelstad. Parkings liepen zaterdag vol, ondanks geregelde regenbuitjes. Liefst 21 straten doen mee, tot en met maandag. “Mensen letten op hun centen, en koopjes vallen dan dubbel in de smaak", klinkt het.