Schepen Franky Demon en schepen Mercedes stelden het pad voor
Volledig scherm
Schepen Franky Demon en schepen Mercedes stelden het pad voor © Jan Van Maele

Veilig door de modder met de mountainbike? In Brugge werken ze er een proefproject voor uit

BruggeDoor domein Beisbroek-Tudor-Chartreuzinnen loopt een mountainbikeparcours dat deel uitmaakt van de ‘Bossenroute’. Om het comfort voor de mountainbikers en andere bosbezoekers nog te verbeteren, heeft de stad Brugge een proefproject uitgewerkt.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Nu al drie beschilderde grafkelders ontdekt bij opgravingen aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoonstellen”
  Brugge

  Nu al drie beschilder­de grafkel­ders ontdekt bij opgravin­gen aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoon­stel­len”

  Archeologen van BAAC Vlaanderen en Raakvlak, die nu al maanden de ondergrond aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof onderzoeken, zijn op een derde beschilderde grafkelder gestoten. Er zijn ook al meer dan 500 skeletten bovengehaald. En zo blijft Brugge maar schatten prijsgeven. “We willen twee van de drie kelders een permanente plaats geven in het museum van de kerk", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.
 1. Leerkracht Filip ging al dertien keer helpen in Luik na watersnood, nu volgen 7 collega’s en 30 leerlingen: “Zijn verhalen en foto’s motiveerden ons”
  Brugge

  Leerkracht Filip ging al dertien keer helpen in Luik na watersnood, nu volgen 7 collega’s en 30 leerlingen: “Zijn verhalen en foto’s motiveer­den ons”

  Terwijl Brugge zondag in feeststemming verkeert voor het WK tijdrijden voor de profs, zullen 30 leerlingen en 7 leerkrachten van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut (OLVH) muren afbreken en helpen bij het opruimen van panden en tuinen in het Luikse Chênée. De gevolgen van de overstromingen begin juli zijn er immers nog altijd zichtbaar. “We hebben ook kaartjes met bemoedigende woorden geschreven”, klinkt het.
 2. Waar kan je de renners twee keer zien? Waar geniet je van een hapje en een drankje? En waar halen kinderen hun hartje op? Tien tips langs het parcours van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge
  PREMIUM
  Brugge/Knokke-Heist/Damme

  Waar kan je de renners twee keer zien? Waar geniet je van een hapje en een drankje? En waar halen kinderen hun hartje op? Tien tips langs het parcours van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge

  Dit weekend is het eindelijk koersen geblazen en rijden de beste tijdrijders ter wereld vanop het strand van Knokke richting Brugge. Een afstand van 43,30 kilometer, waarop heel wat te beleven zal zijn. Wij zetten tien locaties en activiteiten langs het parcours op een rij waar het hele gezin aan zijn trekken komt. Wie wil, kan op één plaats de renners zelfs twee keer zien passeren. En of de regio klaar is voor het WK!