De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Veertiger blijft achter de tralies voor verkrachting van tienermeisje

Een 40-jarige man uit Brugge blijft een maand langer in de cel voor de verkrachting van een tienermeisje eerder deze week in Brugge. Dat heeft de raadkamer vrijdagmorgen beslist.

De verdachte, een man van Roemeense origine, zou het 14-jarig meisje hebben leren kennen via sociale media. Maandag spraken beiden met elkaar af in Brugge. In zijn auto zou de Roemeen het meisje misbruikt hebben. Na de feiten trok het slachtoffer naar de politie om klacht neer te leggen waarop de veertiger in de boeien werd geslagen en werd aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter op verdenking van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. Hij zou de aanranding intussen bekend hebben, maar ontkent het meisje te hebben verkracht. In afwachting van het verdere onderzoek verlengde de raadkamer zijn aanhouding vrijdagmorgen met een maand.

  1. ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslaggeving terug: “Qua levenskwaliteit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”
    PREMIUM

    ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslagge­ving terug: “Qua levenskwa­li­teit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”

    Zijn trillende stem op de motor als weer eens een nieuwe kasseistrook wordt aangesneden, behoort net als de Vlaamse klassiekers stilaan tot ons erfgoed. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Wielerliefhebbers blijven op hun honger zitten om zich te verlekkeren aan de heerlijke tussenkomsten van ‘wielerman’ Renaat Schotte (51) uit Brugge. Hij zit 25 jaar in het wiel van de renners. “Dit beroep heeft me de hele wereld doen zien.”