Volledig scherm
De feiten speelden zich af in café 't Santpoortje. © Proot

Vechtersbaas haalt met mes uit naar zaakvoerder van café ‘t Santpoortje

Twee Oost-Vlamingen riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen tot 1 jaar voor een zware vechtpartij in het Brugse café ‘t Santpoortje. Eén van hen haalde zelfs met een mes uit naar het hoofd van de zaakvoerder.

De feiten speelden zich af in de nacht van 8 op 9 december. P.S. (32) uit Moerbeke en D.T. (37) uit Destelbergen waren aan het uitgaan in café ‘t Santpoortje, maar vielen volgens het parket voortdurend klanten lastig. “De uitbater sprak hen aan en de beklaagden gingen akkoord om hun glas op te drinken en te vertrekken”, aldus de procureur. Van hun goede intenties kwam echter niet veel in huis. D.T. gaf plots een slag aan een klant, waarop de hel uitbarstte. De uitbater zette de dertiger en zijn kompaan met de hulp van enkele vaste klanten buiten, maar de vechtersbazen lieten zich niet zomaar doen. P.S. haalde plots een mes boven en haalde uit naar het hoofd van de zaakvoerder. “Het wapen kon afgeweerd worden door een kelner, maar raakte toch de bovenkant van het linkeroor van het slachtoffer. Die liep een kleine snijwonde op.”

De zaakvoerder snelde naar binnen, waarop P.S. en D.T. volgens het parket tafels en stoelen tegen de toegangsdeur begonnen te gooien. Uiteindelijk nam het duo de vlucht. De politie kon hen oppakken in een zijstraat van de Smedenstraat. P.S. had het mes nog in z'n zakken. De man hangt een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar boven het hoofd en kwam zich donderdagmorgen persoonlijk verdedigen in de rechtbank. “Nadat we werden buitengezet, werden we plots omsingeld door het ganse café”, stelde hij. “Ik haalde een mes boven, zodat ze ons met rust zouden laten. Ik heb nooit iemand willen verwonden.” De kompaan van P.S. kwam niet opdagen en riskeert bij verstek 5 maanden cel met uitstel. Uitspraak op 27 februari.