Camera's moeten de aanhoudende overlast in de nieuwe woonwijk stoppen.
Volledig scherm
PREMIUM
Camera's moeten de aanhoudende overlast in de nieuwe woonwijk stoppen. © Jan Van Maele

Vandalen teisteren nieuwe woonwijk in Brugge: “Ze hielden zelfs al feestje in appartement”

BruggeEen gloednieuwe woonwijk in Brugge met zicht op de polders wordt geconfronteerd met overlast. Vandalen richten er al weken schade aan en lopen er over de daken. Camera’s moeten nu een oplossing bieden. “We willen een duidelijk signaal geven dat dergelijke zaken absoluut niet kunnen”, zegt voorzitter Franky Demon van de huisvestingsmaatschappij. 

 1. “Hij was gemaakt om op café te zitten”: uitbater café Vlissinghe, waar hij eerst zijn Duvel en later zijn Omer dronk, bewaart warme herinneringen aan Aspe
  Brugge

  “Hij was gemaakt om op café te zitten”: uitbater café Vlissinghe, waar hij eerst zijn Duvel en later zijn Omer dronk, bewaart warme herinnerin­gen aan Aspe

  “Afgelopen zomer zag ik hem voor het laatst, hier op het terras. Ik wist niet dat het zó slecht met hem ging. Dit is enorm schrikken.” Bruno Chinitor kende Pieter Aspe al meer dan twintig jaar. De uitbater van café Vlissinghe in Brugge schonk op geregelde basis een Omer uit voor de overleden schrijver. Het café was ook de uitvalsbasis van hoofdcommissaris Pieter Van In in de boeken én televisieserie Aspe.
 2. “Hij deed ons vergeten dat we aan het werk waren”: onze ploeg neemt afscheid van ‘opperbruggeling’ Pieter Aspe
  PREMIUM
  Brugge

  “Hij deed ons vergeten dat we aan het werk waren”: onze ploeg neemt afscheid van ‘opperbrug­ge­ling’ Pieter Aspe

  “Verdorie, Pierre, dat we jou nu uit ons adresboek moeten schrappen.” Van de schuchtere conciërge van ‘Het Vierkant van de Wraak’ tot de laatste babbel met de grootste misdaadauteur van Vlaanderen, in zijn flat aan ’t Stil Ende: onze regioploeg kwam tientallen keren over de vloer bij Pieter Aspe. “Zeldzaam zijn de ontmoetingen waarbij je als journalist vergeet dat je aan het werk bent.” Bart Huysentruyt (38) en Benny Proot (47) nemen afscheid van een vriend.
 1. 's Zomers geen auto's op boulevards, is dat een goed idee?
  Play

  's Zomers geen auto's op boulevards, is dat een goed idee?

 2. Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine
  Play

  Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine