Tafelschuimster Maria L. De vrouw werd vorige zomer opgepakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Tafelschuimster Maria L. De vrouw werd vorige zomer opgepakt. © FB Horeca Brugge en Ommeland

Van veelbelovend arts tot hardleerse tafelschuimster: Maria (56) raakte door depressie aan lagerwal en heeft intussen 107 feiten op de teller staan

Hoe het leven op tragische wijze keren kan. Maria L. (56) was in de jaren 90 een veelbelovend arts in de klinische biologie en had alles om het te maken. Door een depressie belandde ze aan lagerwal en groeide uit tot een hardleerse tafelschuimster met intussen 107 feiten op de teller. Amper 4 dagen na haar laatste veroordeling in de Brugse rechtbank liep de vrouw dinsdagmorgen al opnieuw een celstraf op.

  1. Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”
    PREMIUM

    Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgeno­ten op openings­dag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

    De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.