Een LP-statief, alcoholvrije aperitief van Buloo en een juweeltje van Els Gadeyne.
Volledig scherm
PREMIUM
Een LP-statief, alcoholvrije aperitief van Buloo en een juweeltje van Els Gadeyne. © HIB

Van unieke juweeltjes tot wenskaarten en sterke koffie: deze Brugse creatievelingen bezorgen je het meest originele kerstcadeau

BruggeNog op zoek naar een origineel - en vooral een handgemaakt - cadeau voor de feestdagen? Dan is de webshop van Handmade in Brugge een aanrader. Van verrassende zoetigheden, lederen handtasjes en sleutelhangers, keramieken kopjes en kommetjes tot geurende koffie, bruisende drankjes, originele wenskaarten of fijne interieurobjecten: de tijdelijke kerstwebshop bundelt meer dan tachtig verschillende producten van twintig makers. Bestellen is eenvoudig, afhalen ook, want dat kan in de winkel van Shopping Brugge in de Smedenstraat. Wij kozen er alvast zeven leuke cadeautjes uit.

  1. Zit er cyanide in de grond of niet? Al 150 gezinnen in Christus-Koning willen gratis bodemstaal: “Het toont aan dat de mensen effectief bezorgd zijn”
    Brugge

    Zit er cyanide in de grond of niet? Al 150 gezinnen in Chris­tus-Ko­ning willen gratis bodemstaal: “Het toont aan dat de mensen effectief bezorgd zijn”

    De opmerkelijke oproep van de stad Brugge waarbij bewoners in de wijk Christus-Koning een gratis bodemanalyse kunnen laten uitvoeren, valt duidelijk niet in dovemansoren. Al 150 gezinnen willen weten of er cyanide in hun grond zit. Na de PFOS-schandalen waren veel inwoners ongerust geworden. “Hopelijk kunnen we hen nu geruststellen”, zegt schepen Franky Demon.