Dolle pret op de Oktoberfoor in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Dolle pret op de Oktoberfoor in Oostende. © Benny Proot

Van streetart tot kermispret: vijf weekendtips aan de kust en in Brugge

RegioHet zomerweer hebben we definitief achter ons gelaten, maar dat betekent niet dat we opnieuw massaal in ‘ons kot’ moeten blijven. Op zoek naar een leuke activiteit in het weekend van 16 en 17 oktober in het noorden van West-Vlaanderen? Wij zetten vijf hapklare tips op een rij, waarbij zowel jong als oud zijn plezier vindt. 

 1. Opvallende nieuwkomer in Brugse winkelstraat mikt niet op mensen, maar op honden: BuddyBites opent unieke pop-upbelevingswinkel
  Brugge

  Opvallende nieuwkomer in Brugse winkel­straat mikt niet op mensen, maar op honden: BuddyBites opent unieke pop-upbele­vings­win­kel

  Elke hond gezond en gelukkig maken: zo luidt de missie van BuddyBites, het bedrijf dat persoonlijke hondenvoeding maakt. De Belgische startup wil nog meer in contact staan met elk hondenbaasje en opent hiervoor een eerste fysieke pop-upbelevingswinkel voor honden in centrum Brugge. “Vaak staan hondenbaasjes niet stil bij de voeding die ze hun oogappel serveren", zegt oprichter Mattijs Brandt (26).
 1. Amper een paar centimeter groot, maar van onschatbare waarde voor Brugge: zegelstempel keert na duizend jaar terug uit Denemarken
  Brugge

  Amper een paar centimeter groot, maar van onschatba­re waarde voor Brugge: zegelstem­pel keert na duizend jaar terug uit Denemarken

  Voor het eerst in een millennium keert een absoluut topstuk uit de geschiedenis van Brugge terug naar de stad waar het thuishoort. Het gaat om de zegelstempel van graaf Boudewijn IV, een kleinood van amper een paar centimeter groot dat zich in Denemarken bevond. En wat nog het meest bijzonder is: bezoekers aan de nieuwe tentoonstelling over het Brugge rond het jaar 1000 mogen (een 3D-replica van) de stempel aanraken.
 2. REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”

  “Een gratis bodemsanering door de stad? We zullen dat maar doen, zeker?” Brugge lijkt z’n eigen 3M-verhaal te hebben: niet met PFOS weliswaar, maar met giftige stof cyanide. Zo'n 1.000 gezinnen van de wijk Christus-Koning krijgen een brief in de bus, met de kans om hun bodem te laten onderzoeken op resten cyanide. Die zijn afkomstig van een oude gasfabriek die er al 70 jaar weg is. “We willen de mensen niet nodeloos ongerust maken, maar net geruststellen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon. Op stap door Christus-Koning.