De beklaagde werd betrapt in de Brugse gevangenis.
Volledig scherm
De beklaagde werd betrapt in de Brugse gevangenis. © Bas Bogaerts

Van lef gesproken... man (35) probeert zakje met liefst 38 gram heroïne gevangenis binnen te smokkelen

BruggeEen 35-jarige Bruggeling heeft begin dit jaar meteen naam gemaakt, toen hij door de politie de gevangenis werd binnengebracht. Bij een fouillering werd meteen een zakje met liefst 38 gram heroïne aangetroffen bij de man.

 1. Verouderde noordvleugel van Stedelijke Academie krijgt opknapbeurt van bijna miljoen euro: “De nood aan lokalen wordt dé uitdaging van de toekomst”
  Brugge

  Verouderde noordvleu­gel van Stedelijke Academie krijgt opknap­beurt van bijna miljoen euro: “De nood aan lokalen wordt dé uitdaging van de toekomst”

  De noordvleugel van de Stedelijke Academie in de Katelijnestraat in Brugge krijgt een grondige opknapbeurt. Het verouderde deel krijgt – eindelijk – een liftkoker en ook het sanitair wordt aangepast aan de 21ste eeuw. “Dit zal zowel het comfort van de leerlingen, leerkrachten als de medewerkers verbeteren”, klinkt het bij de school. Maar het grote manco bij de kunstinstellingen in Brugge is daarmee nog niet opgelost.
 2. Dure ‘primeur’ in Brugse politierechtbank: vijftiger speelt wagen kwijt én krijgt celstraf, omdat hij zonder verplicht alcoholslot rondreed
  Brugge/De Haan

  Dure ‘primeur’ in Brugse politie­recht­bank: vijftiger speelt wagen kwijt én krijgt celstraf, omdat hij zonder verplicht alcohol­slot rondreed

  Voor het eerst heeft een beklaagde zich in de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden, omdat hij rondreed zonder alcoholslot. Nochtans was de man verplicht om dat in zijn wagen te installeren na een eerdere veroordeling. Hij speelde prompt zijn Mazda kwijt én kreeg een celstraf. “Ga een ander voor de zot houden”, sprak politierechter Peter Vandamme.