Vier voorbeelden van recente flagrante inbreuken in Brugge. Vlnr.: een ontplofte vetpot, asbest in huis, geloosd afvalwater in zee in Zeebrugge, en een slecht onderhouden garage.
Volledig scherm
Vier voorbeelden van recente flagrante inbreuken in Brugge. Vlnr.: een ontplofte vetpot, asbest in huis, geloosd afvalwater in zee in Zeebrugge, en een slecht onderhouden garage. © RV

Van geluidsoverlast door padelvelden tot bouwen zonder vergunning: Brugse inspecteurs krijgen dit jaar al bijna 450 klachten over overtredingen

BruggeDe acht Brugse toezichthouders op het naleven van milieubepalingen en een goede ruimtelijke ordening hebben dit jaar al 447 klachten of meldingen van overtredingen behandeld. Dat is nu al meer dan in het volledige jaar 2020. En daar zitten opmerkelijke vaststellingen tussen. “Dat we anno 2021 nog altijd bouwprojecten zien opstarten zonder bouwvergunning, dat vinden we straf”, zegt schepen Franky Demon (CD&V), die een plan heeft opgemaakt om duidelijkere grenzen te stellen.

 1. Telg van succesvolle horecafamilie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”
  PREMIUM
  Brugge

  Telg van succesvol­le horecafami­lie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”

  Zijn ouders en zus hebben in Brugge hun strepen verdiend met het al vaak bekroonde De Castillion – nog maar pas verkozen tot meest romantische hotel van West-Europa. En ook Olivier Christiaens (38) zelf is gepassioneerd door het vak. In de schaduw van de Sint-Gilliskerk heropent hij vrijdag het driesterrenhotel Jacobs. De 23 kamers zijn aangepakt, net als de receptie, de bar en de indrukwekkende ontbijtzaal. “Het hotel had een stevige upgrade nodig", stelde de nieuwe eigenaar vast.
 2. “Soepeler test- en inreisbeleid voor Britten tegen het herfstverlof is nodig”: Brugs Kamerlid vreest voor slabakkend toerisme
  Brugge

  “Soepeler test- en inreisbe­leid voor Britten tegen het herfstver­lof is nodig”: Brugs Kamerlid vreest voor slabakkend toerisme

  Reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en België moet tegen het herfstverlof makkelijker worden dan het nu is. Dat vindt Brugs schepen en Kamerlid Jasper Pillen (Open Vld). Brugge is sterk afhankelijk van het toerisme uit het Verenigd Koninkrijk en hij vreest dat dat op een laag pitje zal blijven als er niks verandert. “Niet alleen onze stad dreigt hieronder te lijden, ook de Westhoek heeft de Britse toeristen nodig”, stelt hij.