De rekening van het bejaarde slachtoffer werd volledig leeggehaald. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De rekening van het bejaarde slachtoffer werd volledig leeggehaald. (illustratiebeeld) © ANP XTRA

Van 3 jaar cel naar werkstraf voor vrouw die 192.000 euro stal van bejaarde dame (87)

Brugge/GentEen 30-jarige vrouw uit Gent, eerder bij verstek veroordeeld tot 3 jaar cel, heeft nu 120 uur werkstraf gekregen voor het bestelen van een 87-jarige vrouw uit Brugge. Louise B. beschouwde het slachtoffer als haar oma, maar verbraste in enkele jaren al haar centen: in totaal zo’n 192.000 euro.

 1. Zo wil Brugge feller controleren op huurwoningen: “Geen heksenjacht, maar de kwaliteit móét in orde zijn”
  Brugge

  Zo wil Brugge feller controle­ren op huurwonin­gen: “Geen heksen­jacht, maar de kwaliteit móét in orde zijn”

  Bij iedere nieuwe verhuring in Brugge moet de verhuurder vanaf 1 januari 2022 een geldig conformiteitsattest kunnen voorleggen: een bewijs dat de kwaliteit van de woning oké is. De stad voert het systeem in om verkrotting tegen te gaan. Zes medewerkers gaan vanaf oktober op pad om controles uit te voeren. Het attest zal de verhuurder 90 euro kosten, maar blijft wel tien jaar geldig. Schepen Franky Demon legt uit wat er van de verhuurder verwacht wordt.
 2. Eindelijk weer braderie in Brugge komend weekend: “Concept is niet voorbijgestreefd, handelaars én klanten kijken er echt naar uit”
  PREMIUM
  Brugge

  Eindelijk weer braderie in Brugge komend weekend: “Concept is niet voorbijge­streefd, handelaars én klanten kijken er echt naar uit”

  Geen mondmaskers of looplijnen meer in de winkelstraten en dus zijn zaterdag en zondag zo'n 200 Brugse handelaars open tijdens het eerste échte braderieweekend sinds corona uitbrak. “Ik kijk hier naar uit en ik voel dat mijn klanten dat ook doen”, zegt lingerieverkoopster Isabelle De Pourcq. En ook fietsenzaak Provan doet mee. “We verkopen misschien minder dan vroeger op zo'n weekend, maar de ambiance heeft ook iéts.”