Verpleegkundige is het knelpuntberoep bij uitstek.
Volledig scherm
Verpleegkundige is het knelpuntberoep bij uitstek. © Pexels

Unizo wil meer werknemers uit andere provincies rekruteren voor West-Vlaamse knelpuntberoepen

Brugge/Kortrijk/Oostende:Roeselare/Ieper“Om de nijpende arbeidskrapte op de West-Vlaamse arbeidsmarkt aan te pakken, moeten we veel meer inzetten op het versterken van de arbeidsmobiliteit vanuit gewesten en provincies met een hogere werkloosheidsgraad.” Dat zegt Robert Schaut, directeur ad interim bij Unizo West-Vlaanderen.

 1. Historisch: Brugse handelaarsverenigingen begraven de strijdbijl en houden samen koopweekend. “We hebben allemaal dezelfde belangen”
  Brugge

  Historisch: Brugse handelaars­ver­e­ni­gin­gen begraven de strijdbijl en houden samen koopweek­end. “We hebben allemaal dezelfde belangen”

  Waar het water de voorbije decennia vaak te diep voor was, kan tussen 30 september en 3 oktober wél: alle Brugse handelaarsverenigingen in het centrum slaan de handen in elkaar voor een koopweekend. Eindelijk wijzen alle neuzen in dezelfde richting, na jaren van discussies. “Samen staan we sterk”, zegt Karel Hessels, voorzitter van Langestraat-Hoogstraat.
 2. Groen Brugge vraagt aandacht voor veiligheidsgevoel bij keuze van straten als openbare verlichting gedoofd zou worden
  Brugge

  Groen Brugge vraagt aandacht voor veilig­heids­ge­voel bij keuze van straten als openbare verlich­ting gedoofd zou worden

  Groen Brugge raadsleden Raf Reuse en Karin Robert stonden vrijdagavond met een kaarsje in de hand langs de Maalsesteenweg ter hoogte van de Vijversdreef. Met deze symbolische actie vragen ze aandacht voor het veiligheidsgevoel van meisjes en vrouwen op het openbaar domein. “Als de stad zou beslissen om de openbare verlichting in de randgemeenten te doven in ket kader van de energiecrisis, dan hoop ik dat er nagedacht wordt over de keuze van de straten.”