Op het Sint Jansplein staat nu een infobord over de verdwenen kerk.
Volledig scherm
Op het Sint Jansplein staat nu een infobord over de verdwenen kerk. © Benny Proot

Universiteit van Gent gaat Brugs plein ‘scannen’, op zoek naar restanten van oude Sint-Janskerk

De Universiteit van Gent en archeologen van Raakvlak zullen midden september het Sint-Jansplein in Brugge scannen, op zoek naar restanten van de oude Sint-Janskerk. Op die manier moet geen steen verlegd worden. “Het is een primeur voor Brugge", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V).

 1. Corona doet omzet van Brugse frituur met 70 procent toenemen: “We rijden al met zeven auto’s rond voor thuisleveringen”
  PREMIUM
  Brugge

  Corona doet omzet van Brugse frituur met 70 procent toenemen: “We rijden al met zeven auto’s rond voor thuisleve­rin­gen”

  Veel ondernemers zien af door de coronacrisis, maar dat is niet het geval voor frituur en broodjeszaak Faluche langs de Maalse Steenweg in Brugge. Sinds de eerste lockdown is de omzet van de zaak met 70 procent gestegen. “We rijden met 7 auto’s rond om thuisleveringen te doen", zegt zaakvoerder Hans De Vrieze. En de frietjes? Die blijven knapperig vers bij aankomst.
 2. Wéér een ster voor pupillen van Gert De Mangeleer: “Bar Bulot vertoeft op gewijde grond”
  PREMIUM
  Sint-Michiels

  Wéér een ster voor pupillen van Gert De Mangeleer: “Bar Bulot vertoeft op gewijde grond”

  Telkens als Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens iets aanraken, verandert het in goud, zo lijkt het wel. Na L.E.S.S. behaalt nu ook Bar Bulot in Sint-Michiels een eerste ster. Met Pieter Lefevere (33) en Maxime Depreitere (28) staan er twee leerlingen van voormalig driesterrenchef De Mangeleer aan het roer. “Denk niet dat Michelin zomaar sterren geeft, omdat dit restaurant de stempel van Gert en Joachim draagt", reageren ze.
 3. Tweeënhalf jaar na scheepsramp brengt rapport duidelijkheid: tragische samenloop van omstandigheden kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven
  PREMIUM
  Kust

  Tweeënhalf jaar na scheeps­ramp brengt rapport duidelijk­heid: tragische samenloop van omstandig­he­den kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven

  Een te grote hoeveelheid stenen in de visnetten: dat zorgde ervoor dat het Zeebrugse vissersschip Z.19 Sonja eind augustus 2018 kapseisde voor de Engelse kust. Dat staat in het rapport van het Federale Onderzoeksorgaan voor Scheepsongevallen. Schipper Kurt Slabinck (48) en visser Roger Zoete (60) overleefden de scheepsramp niet. Volgens het rapport droegen ze geen reddingsvest. Drie andere schippers konden op de nipper gered worden.
 1. Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent
  Play

  Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent

 2. Massavaccinatie in Zeelandhallen van start: 'Een belangrijke dag'
  Play

  Massavacci­na­tie in Zeelandhal­len van start: 'Een belangrij­ke dag'