De terrassen in Brugge zijn groter geworden tijdens de coronaperiode, zoals hier op 't Zand. Dat zal ook in de toekomst mogelijk zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De terrassen in Brugge zijn groter geworden tijdens de coronaperiode, zoals hier op 't Zand. Dat zal ook in de toekomst mogelijk zijn. © Benny Proot

Uitgebreide terrassen mogen in Brugge ook in 2022 blijven staan: “Maar meer ruimte innemen betekent ook meer terrastaks betalen”

BruggeDe uitgebreide terrassen, die de horeca in Brugge toegezegd kreeg door corona- en andere afstandsmaatregelen, mogen ook in 2022 uitgezet worden. Dat stelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V), nadat ook andere centrumsteden die beslissing al hebben genomen. “Ik weet dat er ook uitbaters op pleinen naar de oude situatie willen terugkeren. Dat kan, maar dan moet iedereen op het plein daarin overeenkomen.”

  1. REPORTAGE. Cheers! 1.500 Britse fans genieten van Belgisch bier in Brugge: “Wat een fantastische stad!”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Cheers! 1.500 Britse fans genieten van Belgisch bier in Brugge: “Wat een fantasti­sche stad!”

    Bier, bier en nog eens bier. De 1.500 Britse voetbalfans deden dinsdagmiddag hun reputatie alle eer aan in de Brugse binnenstad. De halve (en volledige) liters gingen vlot binnen, maar problemen veroorzaakte de aanhang van Man City niet. En de Clubfans, zij verbroederden met plezier met hun Britse ‘collega’s’. “Toffe kerels. Al moeten we hen wel nog uitleggen dat ze niet zoveel over Kompany mogen praten.”