De terrassen in Brugge zijn groter geworden tijdens de coronaperiode, zoals hier op 't Zand. Dat zal ook in de toekomst mogelijk zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De terrassen in Brugge zijn groter geworden tijdens de coronaperiode, zoals hier op 't Zand. Dat zal ook in de toekomst mogelijk zijn. © Benny Proot

Uitgebreide terrassen mogen in Brugge ook in 2022 blijven staan: “Maar meer ruimte innemen betekent ook meer terrastaks betalen”

BruggeDe uitgebreide terrassen, die de horeca in Brugge toegezegd kreeg door corona- en andere afstandsmaatregelen, mogen ook in 2022 uitgezet worden. Dat stelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V), nadat ook andere centrumsteden die beslissing al hebben genomen. “Ik weet dat er ook uitbaters op pleinen naar de oude situatie willen terugkeren. Dat kan, maar dan moet iedereen op het plein daarin overeenkomen.”

  1. Vriendin (29) drugsbaron Flor Bressers maand langer in cel
    Brugge

    Vriendin (29) drugsbaron Flor Bressers maand langer in cel

    De Nederlandse vriendin van drugsbaron Flor Bressers blijft een maand langer in de cel. Het gerecht verdenkt haar namelijk van lidmaatschap bij de bende van haar vriend. Eerder deze maand verscheen ze een eerste keer voor de raadkamer in Brugge, en die besliste toen om haar een maand langer in voorhechtenis te houden. De vrouw ging in beroep tegen die beslissing, maar die werd donderdag gehandhaafd door de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent. Ze blijft nu dus nog een maand langer in de cel.