Lore Snijkers en Maxim Bille wijken noodgedwongen even uit naar een pop-up versie van Miss Marie in Brugge die vandaag opent.
Volledig scherm
PREMIUM
Lore Snijkers en Maxim Bille wijken noodgedwongen even uit naar een pop-up versie van Miss Marie in Brugge die vandaag opent. © Benny Proot

Uitbreidingsperikelen doen modezaak Miss Marie tijdelijk uitwijken naar Brugge: “We hopen ten laatste in april te heropenen in Roeselare”

Roeselare/BruggeLore Snijkers en Maxim Bille (beiden 25) hadden 2022 feestelijk willen aftrappen met de heropening van hun drastisch uitgebreide kledingzaak Miss Marie. Maar bij de verbouwingen aan het pand langs de Roeselaarse Delaerestraat botste het koppel op een stevige tegenslag waardoor de heropening opschuift richting voorjaar. Om hun aangekochte collecties toch aan de man te brengen, en opnieuw fysiek contact te hebben met hun klanten, openen Lore en Maxim vandaag een pop-up in het Brugse stadscentrum.

 1. 137 studentenkamers, een jongerenbar, padelterreinen...: zo hard verandert de buurt rond hogeschool VIVES
  PREMIUM
  Brugge

  137 studenten­ka­mers, een jongeren­bar, padelter­rei­nen...: zo hard verandert de buurt rond hogeschool VIVES

  De metamorfose is aanzienlijk: in en rond de Xaverianenstraat in Sint-Michiels is hogeschool VIVES enorm in omvang gegroeid. De naastgelegen woonwijk ziet de studenten er alleen maar toenemen. Zopas nog opende voor hen het café Krachtbar, straks volgen ook 137 studentenkamers en 19 leslokalen. “Zowat alle hogescholen en zelfs de universiteit zitten hier op een zakdoek bij elkaar”, zegt schepen Franky Demon. Of hoe een frisse wind door Sint-Michiels waait.
 2. PORTRET. “Dankzij zijn inspanningen werd de film ‘In Bruges’ hier gedraaid”: Afscheid van Brugs oud-toerismedirecteur Jean-Pierre Drubbel (74)
  PREMIUM
  Brugge

  PORTRET. “Dankzij zijn inspannin­gen werd de film ‘In Bruges’ hier gedraaid”: Afscheid van Brugs oud-toerismedi­rec­teur Jean-Pier­re Drubbel (74)

  “Hij hield van zijn Brugge en verkondigde dat over de hele wereld, altijd met een gepaste humoristische noot.” In zijn geliefde stad overleed Jean-Pierre Drubbel (74) afgelopen weekend. Hij bouwde een carrière uit als toerismedirecteur van de stad, was bij tal van boeken betrokken, organiseerde mee muziekevenementen... Portret van een veelzijdig man die zijn stempel op Brugge heeft gedrukt.