Volledig scherm
Brugge kanaaleiland krijgt andere rup bestemming: busparking © Benny Proot

Uitbreiding kampeerautoterrein op Kanaaleiland

Het bestaande kampeerautoterrein op het Kanaaleiland zal binnenkort door Interparking worden uitgebreid. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) heeft hier recent de omgevingsvergunning voor afgeleverd.

De bestaande kampeerautoparking voor kort verblijf, aan de overzijde van de straat, kan niet langer gebruikt worden, omwille van de komst van het nieuwe Cactus Muziekcentrum. De huidige mobilhomeparking aan de Bargeweg moet daardoor verdwijnen. “We verhuizen de parking aansluitend op het kampeerautoterrein voor lang verblijf, op een deel van de bestaande busparking”, zegt Demon. “De bestaande parking heeft een capaciteit van 33 kampeerwagens. Er worden 24 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Er komen 7 plaatsen voor lang verblijf, zodat de capaciteit voor lang verblijf wordt opgetrokken tot 40 wagens. De overige 17 parkeerplaatsen zijn bedoeld voor kort verblijf. Op deze manier willen we tegemoetkomen aan de nood aan voorzieningen voor kampeerauto’s.”

Er komen ook twee speelhoekjes aangelegd voor kinderen met een aantal speeltoestellen. “Een pluspunt bij deze uitbreiding,” zegt Demon, “dat ervoor zal zorgen dat het geheel een stuk groener en aantrekkelijker oogt.” De busparking wordt plaatselijk opnieuw ingericht. Voor de werken zijn er 126 busparkeerplaatsen aanwezig, na de werken blijven er nog 93 over.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement