Volledig scherm
Brugge kanaaleiland krijgt andere rup bestemming: busparking © Benny Proot

Uitbreiding kampeerautoterrein op Kanaaleiland

Het bestaande kampeerautoterrein op het Kanaaleiland zal binnenkort door Interparking worden uitgebreid. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) heeft hier recent de omgevingsvergunning voor afgeleverd.

De bestaande kampeerautoparking voor kort verblijf, aan de overzijde van de straat, kan niet langer gebruikt worden, omwille van de komst van het nieuwe Cactus Muziekcentrum. De huidige mobilhomeparking aan de Bargeweg moet daardoor verdwijnen. “We verhuizen de parking aansluitend op het kampeerautoterrein voor lang verblijf, op een deel van de bestaande busparking”, zegt Demon. “De bestaande parking heeft een capaciteit van 33 kampeerwagens. Er worden 24 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Er komen 7 plaatsen voor lang verblijf, zodat de capaciteit voor lang verblijf wordt opgetrokken tot 40 wagens. De overige 17 parkeerplaatsen zijn bedoeld voor kort verblijf. Op deze manier willen we tegemoetkomen aan de nood aan voorzieningen voor kampeerauto’s.”

Er komen ook twee speelhoekjes aangelegd voor kinderen met een aantal speeltoestellen. “Een pluspunt bij deze uitbreiding,” zegt Demon, “dat ervoor zal zorgen dat het geheel een stuk groener en aantrekkelijker oogt.” De busparking wordt plaatselijk opnieuw ingericht. Voor de werken zijn er 126 busparkeerplaatsen aanwezig, na de werken blijven er nog 93 over.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.
  2. Trucker slaat collega halfdood omdat hij diens cabine niet mag zien: 2 jaar met uitstel

    Trucker slaat collega halfdood omdat hij diens cabine niet mag zien: 2 jaar met uitstel

    Een 41-jarige trucker van Moldavische nationaliteit heeft twee jaar cel met uitstel gekregen wegens poging tot doodslag op een collega-trucker, ook met dezelfde nationaliteit. De feiten speelden zich af op de parking van het Total tankstation in Zeebrugge, op 9 februari. Wanneer er gevochten wordt onder truckers onderling geldt er doorgaans een zwijgplicht maar omdat de feiten zo gortig waren belde een trucker tóch de politie. Ook een securityagent had hen intussen al gebeld. “Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze slachtoffer S. bewusteloos op de grond liggen, terwijl I.C. hem heel wat trappen verkocht, ook op zijn hoofd. Het leek wel een voetballer die aan de slag was met een bal. Voordien was er al een vechtpartij tussen hen geweest en deelde I.C. hem heel wat klappen uit. Hij beet hem ook in het bovenlichaam. Daarbij riep hij ook: “ik zal hem vermoorden.” Slachtoffer S. was na de feiten even kritiek en kon twee weken niet werken. I.C. zit nu twee maanden in de cel en was erg dronken op het moment van de feiten. Hij herinnert er zich ook niets meer van. De reden die hij nadien opgaf als verklaring is dan ook nogal banaal: “het was koud en ik wou bij hem in de cabine kruipen omdat hij een ander type cabine heeft dan ik maar dat mocht niet”, verklaarde hij.