Volledig scherm
PREMIUM
Stop & Shop langs de Baron de Maerelaan. © Jan Van Maele

Uitbaatster (41) van nachtwinkel in Zeebrugge bedreigd en geslagen met mes door drie transmigranten: “Gelukkig hield hij zijn knipmes verkeerd vast”

Een 41-jarige vrouw uit Zeebrugge is woensdagavond aangevallen in haar nachtwinkel langs de Baron de Maerelaan. De uitbaatster betrapte drie transmigranten tijdens een winkeldiefstal, waarna een van hen een mes bovenhaalde en haar sloeg. “Ik ben aan erger ontsnapt. Wellicht wou de dader me steken, maar hield hij zijn knipmes verkeerd vast”, zegt het slachtoffer. 

Het incident gebeurde even voor 20 uur in de nachtwinkel Stop & Shop. De 41-jarige uitbaatster merkte een groepje klanten op en betrapte minstens een van hen op diefstal. Als reactie haalde een van de drie mannen een mes boven. Gelukkig werd het slachtoffer niet gestoken, maar ze kreeg wel een fikse klap met de achterkant van het mes. De daders sloegen daarop, met enkele blikjes als buit, op de vlucht. De politie snelde massaal ter plaatse en kamde meteen de omgeving van de nachtwinkel uit. Uiteindelijk konden ze een van de daders, een 27-jarige man, onderscheppen in de buurt van het strand. Uit de eerste vaststellingen blijkt het te gaan om transmigranten die de diefstal met geweld pleegden. Er zijn camerabeelden beschikbaar, die verder geanalyseerd zullen worden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugs parket reageert na aantreffen vluchtelingen in Ierland: “Onderzoeken link met ons land, maar te vroeg om uitspraken te doen”

    Brugs parket reageert na aantreffen vluchtelin­gen in Ierland: “Onderzoe­ken link met ons land, maar te vroeg om uitspraken te doen”

    Het parket van Brugge heeft gereageerd op het nieuws dat Ierse media eerder op de dag naar buiten brachten. Zestien vluchtelingen werden er aangetroffen in een container, waarna plaatselijke media stelden dat ze in België waren gepasseerd. “We zullen de nodige contacten leggen om na te gaan wat er precies is gebeurd en welke link er is met ons land. Op dit ogenblik is het nog te vroeg om concrete uitspraken te doen naar de aanwezigheid van deze personen in België”, zegt procureur Frank Demeester.
  2. Doorbraak in onderzoek naar gestolen Brugse beeldengroep: “Roemeense metaaldieven vervoerden beelden naar Nederland”

    Doorbraak in onderzoek naar gestolen Brugse beelden­groep: “Roemeense metaaldie­ven vervoerden beelden naar Nederland”

    Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen hebben ernstige aanwijzingen dat de beeldengroep ’t Zand in Brugge begin juni 2018 werd ontvreemd door een bende Roemeense metaaldieven. Dat bevestigt het Brugs parket. “De beelden werden wellicht dezelfde nacht nog met vrachtwagens naar Nederland vervoerd. De Nederlandse bevoegde autoriteiten konden de beeldengroep niet meer aantreffen”, zegt procureur Céline D’havé.