Volledig scherm
PREMIUM
Komtuveu is een gezellig restaurant. © Bart Huysentruyt

UIT ETEN. Komtuveu

Bijna drie jaar geleden opende Jelle Hinderyckx (31) zijn eigen zaak Komtuveu in de Gentpoortstraat in Brugge. Een verborgen adresje, bijna letterlijk, want je rijdt er zo voorbij. Maar vaste klanten komen geregeld terug en wij weten intussen waarom: Komtuveu is echt een verborgen parel.

Als jonge gast had de chef-kok een carrière in de film- en fotografiewereld voor ogen, maar werken met de handen lag hem beter en dus ging Jelle Hinderyckx studeren in hotelschool Spermalie. Later verfijnde hij zijn talent in topkeukens als Hertog Jan en Sans Cravate. Die finishing touch zie je terug in de bordjes die hij nu serveert in Komtuveu, al volgt hij zijn eigen weg en is geen gerecht gekopieerd van de keukens waar hij werkte. In Komtuveu kan je ‘s middags kiezen voor de lunch. Let op: dat kan best wat uitlopen, want de lunch is voor de chef een testcase voor een later menu. Trek dus zeker genoeg tijd uit voor die ‘snelle hap’, want het is de moeite waard. ‘s Avonds kies je voor een drie-, vier- of vijfgangenmenu.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement