Volledig scherm
PREMIUM
't Huiskombuis oogt ook erg gezellig. © Bart Huysentruyt

UIT ETEN. Huiskombuis Baobab: van kruidige ‘bobotie’ tot stukje ‘tipsy tert’, Zuid-Afrika op je bord

De liefde voor Zuid-Afrika kregen Ann en Arne van 't Huiskombuis Baobab in de Langestraat in Brugge dankzij hun beste vrienden. Sindsdien promoten ze het land in hun eigen Zuid-Afrikaans restaurant, waar Ann al vijftien jaar in de potten roert en Arne voor de randanimatie zorgt.

Het sympathieke koppel startte ooit in de Philipstockstraat, maar verhuisde vijf jaar geleden naar de Langestraat. Huiskombuis is een verborgen parel: de Zuid-Afrikaanse keuken is een smeltkroes van smaken. Typisch is natuurlijk het wild dat je hier ook op de kaart vindt. Filet van zebra schijnt een aanrader te zijn. Wij kiezen voor de specialiteit van het huis: lambsbobotie, het nationale gerecht van Zuid-Afrika. Het waren waarschijnlijk de kolonisten van de Verenigde Oost Indische Compagnie die dit gerecht in Zuid-Afrika introduceerden. In 't Huiskombuis bestaat de bobotie uit lamsgehakt, opgewerkt met onder meer chutney en zoetzure toetsen. Kokkin Ann verwerkt er meer dan tien kruiden met de K- in. Je mag zelf raden welke. “Elke bobotie is anders", zegt ze. “Het is als hutsepot bij ons: ieder maakt zijn eigen versie.” Het hoofdgerecht combineer je het best met een smaakvolle, rode wijn. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement