De feiten speelden zich af in het station van Brugge.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in het station van Brugge. © JVM

Twintiger die agenten bespuwde in station van Brugge blijft samen met kompaan in de cel

Een twintiger uit het Brusselse blijft een maand langer in de cel, nadat hij zondag spuwde in de richting van enkele agenten in het station van Brugge. Dat bevestigt het parket. Ook zijn kompaan, met wie hij kort voordien amok maakte in een trein, blijft achter de tralies.

De Brusselaars van 19 en 23 jaar oud namen zondagmiddag de trein richting Oostende. Naar eigen zeggen wilden ze er een vriendin bezoeken. Onderweg maakten ze echter flink wat amok in hun wagon. De mannen zouden krassen getrokken hebben in een zetel en bovendien hadden ze geen geldig ticket bij. Toen de conducteur hen daarover aansprak, ontstond een hevige schermutseling. Eén van de jongeren bedreigde de man met een mes. De conducteur kon ontkomen, sloot de agressievelingen op in hun wagon en verwittigde de politie.

In het station van Brugge stonden enkele leden van het speciaal opgerichte Quick Response Team Corona de trein op te wachten. De twee Brusselaars gaven zich echter niet zonder slag of stoot over. Eén van hen hoestte en spuwde in de richting van de agenten: iets wat in coronatijden bijzonder ernstig wordt genomen. Samen met zijn kompaan werd de man aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van weerspannigheid, verboden wapendracht en bedreigingen. De raadkamer verlengde hun aanhouding vrijdagmorgen met een maand.