De beklaagde was niet geslaagd voor z'n praktisch rijexamen en kon dat moeilijk verkroppen.
Volledig scherm
De beklaagde was niet geslaagd voor z'n praktisch rijexamen en kon dat moeilijk verkroppen. © BELGA

Twintiger deelt klappen uit aan examinator omdat die hem buisde voor praktisch rijexamen: “Ik wilde echt niet op z'n gezicht slaan”

Brugge/OostkampEen 21-jarige man uit Oostkamp riskeert 6 maanden cel voor slagen en verwondingen aan twee examinatoren van het rijexamencentrum in Brugge. Davy R. was naar eigen zeggen gefrustreerd, omdat één van de mannen hem net gebuisd had voor z'n praktisch rijexamen. 

 1. “Voodoopriester knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaanse bende haar in de prostitutie dwong
  PREMIUM
  Brugge/Antwerpen/Oostende

  “Voodoop­ries­ter knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaan­se bende haar in de prostitu­tie dwong

  De Nigeriaanse C.N. was amper 16 jaar toen ze in handen viel van een prostitutiebende. Twee jaar later zou ze naar Antwerpen zijn gesmokkeld om zich elke dag te prostitueren, zo vertelde ze vorig jaar aan speurders van de Brugse politie. Voor haar vertrek had een voodoopriester het tienermeisje schrik aangejaagd met een weerzinwekkend ritueel, zodat ze haar mond zou houden. Het vermeende kopstuk van de bende riskeert nu tien jaar cel, maar vraagt grotendeels de vrijspraak.
 2. “Je verdient een standbeeld, op of naast het terras van een tof café”: Bruggelingen nemen afscheid van Pieter Aspe
  PREMIUM
  Brugge

  “Je verdient een standbeeld, op of naast het terras van een tof café”: Bruggelin­gen nemen afscheid van Pieter Aspe

  “Een groot auteur. Veel beter dan veel zogezegde kwaliteitsschrijvers. Hij heeft Brugge op een andere manier op de kaart heeft gezet." De Bruggelingen die maandagnamiddag het rouwregister voor Pieter Aspe ondertekenden, zijn oprecht aangedaan door de dood van de misdaadauteur. Brugge treurt en dat zal nog een hele tijd duren. “Hij was een bijzondere ambassadeur voor onze stad”, beseft burgemeester Dirk De fauw.
 3. “De verplichte sluiting heeft me een huis gekost”: Philippe Le Loup van restaurant Poules Moules maakt de rekening
  PREMIUM
  Brugge

  “De verplichte sluiting heeft me een huis gekost”: Philippe Le Loup van restaurant Poules Moules maakt de rekening

  Op het gezellige Simon Stevinplein in hartje Brugge staat het terras van restaurant Poules Moules al uitnodigend klaar. Een dampende pot mosselen of een lekkere steak met frietjes? Vanaf zaterdag serveren Philippe Le Loup (40) en zijn equipe de gerechten opnieuw. “Mijn elf mensen komen allemaal terug, en daar ben ik zo blij mee.” Een opsteker, na best wel harde tijden.
 1. Hamerslagen op het Banjaardstrand
  Play

  Hamersla­gen op het Banjaard­strand

 2. Brand in Goese garage is geen verrassing: 'Stukje nostalgie is weg'
  Play

  Brand in Goese garage is geen verrassing: 'Stukje nostalgie is weg'