De feiten speelden zich af in het station van Brugge.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in het station van Brugge. © Benny Proot

Twintiger bespuwt agenten in station van Brugge en wordt aangehouden door onderzoeksrechter

Een twintiger uit het Brusselse zit in de cel, nadat hij zondag spuwde in de richting van enkele agenten in het station van Brugge. Dat bevestigt het parket. Samen met een kompaan had hij kort voordien de boel op stelten gezet op een trein. De onderzoeksrechter heeft beiden maandag aangehouden. 

De Brusselaars van 19 en 23 jaar oud namen zondagmiddag de trein richting Oostende. Naar eigen zeggen wilden ze er een vriendin bezoeken. Onderweg maakten ze echter flink wat amok in hun wagon. De mannen zouden krassen getrokken hebben in een zetel en bovendien hadden ze geen geldig ticket bij. Toen de conducteur hen daarover aansprak, ontstond een hevige schermutseling. Eén van de jongeren bedreigde de man met een mes, zo bevestigt het Brugse parket. De conducteur kon ontkomen, sloot de agressievelingen op in hun wagon en verwittigde de politie.

Speciaal team

In het station van Brugge stonden enkele leden van het speciaal opgerichte Quick Response Team Corona de trein op te wachten. De samenwerking tussen drie politiezones werd recent opgestart om tussen te komen bij interventies, die mogelijk gelinkt zijn aan het coronavirus. Het team bewees meteen zijn nut. De twee Brusselaars gaven zich immers niet zonder slag of stoot over. Eén van hen hoestte en spuwde in de richting van de agenten: iets wat in coronatijden bijzonder ernstig wordt genomen. 

In het Antwerpse werden al verschillende verdachten aangehouden voor gelijkaardige feiten en ook Brugge heeft nu z'n eerste geval. De onderzoeksrechter hield beide mannen maandag aan voor weerspannigheid, verboden wapendracht en bedreigingen. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. Die zal beslissen of ze nog een maand langer in de cel moeten blijven.